Munka és család? „Hogyan akarunk élni Európában?” címmel új eTwinning projektminta érhető el

     Család és munka- rendhagyó téma, rendhagyó projektminta az európai tanári hálózaton.  „Hogyan akarunk élni Európában?” című új eTwinning projektminta egy kicsit más, mint a többi: Ahelyett, hogy egy teljes projekt megvalósításához adna ötleteket, különböző korosztályok számára kidolgozott tevékenységsorok végrehajtásához kínál útmutatást. 

    A három útmutató közös célja arra ösztönözni a résztvevőket, hogy elgondolkodjanak azon, hogy hogyan szeretnének a felnőttek és a fiatalok élni Európában. Ezen a témán belül külön felhívják a figyelmet a munkavégzés és a családi élet összehangolásának kérdésére. Az útmutatók emellett ösztönzik az önálló gondolatok kidolgozását, például egy családi hétvége megszervezésének végiggondolását, vagy egy jövőbeli iskola elképzelését.

    A projektminta különösen is releváns az Európai Verseny szempontjából, és felhasználható a versenyre beküldhető pályázat elkészítéséhez is. A verseny mottója a 2014-es „európai évre” épül: „2014 A munka és a családi élet összehangolásának európai éve – Hogyan akarunk élni Európában?” Az Európai Versenyről bővebb információkat az itt talál.

    A három projektminta már elérhető az eTwinning portál Projektminták oldalán:

    Amennyiben szeretne részt venni az Európai Versenyen, itt minden szükséges információt megtalál. A versenyre való jelentkezés határideje: 2014. február 28.

    Forrás: 

     

    Előző cikkHogyan készüljünk együtt az Iskolai Közösségi Szolgálatra? Tanuljunk a nyertesektől!
    Következő cikkA vitakultúra tanítás segített a tanároknak is – a Hét Iskolája lettek!