Kezdőlap hírmozaik

    Kiket díjazott a Magyar Diáksport Szövetség?

    Január 20-án a Magyar Tudományos Akadémia épületében az MDSZ azon intézmények képviselőinek adott át jutalmakat, amelyek az elmúlt évadban a legsikeresebben szerepeltek a Diákolimpián. – áll az MDSZ honlapján. Innen idézünk:

    A tavalyi tanév Diákolimpiai versenyein kiemelkedően szereplő intézmények képviselőinek testnevelésben, felkészítésben végzett munkáját a Magyar Diáksport Szövetség és a sportért felelős állami vezetők oklevelek és emlékplakettek ünnepélyes átadásával ismerték el.

    Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára az esemény megnyitóján elmondta:

    „…magam sem felejtem el azt a testnevelőt, aki nem várt tőlem semmit, ő tudta, hogy mire van szükségem és nemcsak nekem, hanem az összes rábízott gyereknek. Neki köszönhetően szeretem a mai napig is a sportot.”

    Sipos Imre, az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elhangzott:

    „…nálunk az oktatás nem verseny, de a mindennapos sportolás természetesen magában hordozza a pozitív versengést. Erre az egyik legjobb lehetőség a Diákolimpia®”

    A KLIK elnöke Hanesz József a jövőre nézve is biztató gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel.

    „Az MDSZ erős szövetségesünk és folytatni is szeretnénk ezt a jó kapcsolatot. Ha tudásunk összeadódik az biztosan új sikereket generál majd.”

    Balogh Gábor, az MDSZ elnöke is hisz a sikeres folytatásban:

    „…az itt felszólaló állami vezetőkkel szinte már többet találkozom, mint a családtagjaimmal, mivel mindannyiunk szívügye a diákok sportja. Emiatt lehetünk sikeresek most és a jövőben is.”

    Az MDSZ elnöke továbbá elmondta, hogy az elmúlt tanévben már 27. alkalommal rendezett Diákolimpián 18 sportágban, 280 000 diák vett részt. 13 000 gyermek szerepelt az 56 országos döntőben, melyeket 20 városban, 200 versenyszámban rendeztek meg. Összesen 1400 aranyérem került kiosztásra, 2500 iskola részvételével zajlottak a küzdelmek, melyekben 8000 testnevelő tanár készítette fel tanítványait.

    A köszöntők után a jutalmakat átadása következett.

    A nyertes és kitüntetett iskolák itt láthatók:

    Előző cikk„Amit tudni akar a tanfelügyeletről..’
    Következő cikkIdén is várja a felvételizőket az Educatio Kiállítás(x)