Kezdőlap határtalanul

Határtalanul – iskolai utazásra lehet pályázni június 25-ig!

 

forrás: pexels.com

Frissítés:

Hirdetés

Ezt a posztot a Modern Iskola legújabb, Határtalanul című rovatában helyeztük el, 2017. szeptember 1-én. A szerk.

Várhatóan több mint 40 ezer magyarországi és határon túli magyar diák és tanár utazására lesz lehetőség a Határtalanul! program keretében a 2015/2016-os tanévben 1,2 milliárd forint támogatással – tájékoztatta a köznevelésért felelős államtitkár 2015. május 30-án, szombaton az MTI-t.   Az MTI hír szerint:   Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta: a Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, a határok lebontása, személyes kapcsolatok kialakítása és elmélyítése elsősorban a középiskolások körében.     “A program keretében a határon túli magyar iskolák tanulói hozzánk látogatnak el, az itthoni diákok pedig a szomszédos országok magyarlakta területeit keresik fel, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni honfitársainkról” – mondta, közölve, hogy a magyarországi tanulók Erdélybe, Felvidékre, Délvidékre, Kárpátaljára, Szlovéniába és Horvátországba szervezett kirándulásokon vesznek részt.

Öt pályázati kiírás is van

Tájékoztatása szerint jelenleg öt pályázati kiírás érhető el: a Kárpátaljai akcióprogram, a Cserkészek a Kárpát-medencében, a velencei táboroztatás, a 7. évfolyamos diákoknak és kísérőtanáraiknak kiírt tanulmányi kirándulás, valamint a gimnáziumok közötti együttműködésre kiírt pályázat. A 7. évfolyamosoknak szóló pályázaton utazási és szállásköltség támogatására személyenként maximum 35 ezer forintra lehet pályázni, gimnáziumok esetében a támogatás 40 ezer, szakképzőiskolásoknál legfeljebb 50 ezer forint lehet utazónként – ismertette a támogatási összegeket Czunyiné Bertalan Judit.     Az államtitkár megjegyezte: a résztvevők tanulmányaikhoz kapcsolódó oktatási-nevelési jellegű és kulturális programokon vesznek részt, például egy adott témakörhöz tartozó nevezetességeket látogatnak meg.     A külhoni osztálykirándulásokat és iskolai együttműködéseket támogató Határtalanul! program idei pályázati kiírásai elérhetők az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján, ide kattintva. 

Összegzés:

Elérhetőek a külhoni osztálykirándulásokat és iskolai együttműködéseket támogató Határtalanul! program 2015. évi pályázati kiírásai. Ide kattintva olvashatók a részletek. 

 

Forrás: MTI