Kezdőlap hírmozaik

    Indul a Telenor Youth Forum verseny fiataloknak

    Hogyan változtatja meg a mobil tudásmegosztás a világot? Hogyan biztosíthat esélyegyenlőséget a mobiltechnológia mindenkinek az egész világon? Erre keresi a választ a Telenor idei globális fóruma, a Telenor Youth Forum 2015. A cég olyan 18-27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a nemzetközi programra, akiknek határozott elképzelése van arról, hogy az oktatás, az információhoz való korlátlan hozzáférés miként változtatná meg a világot. A két legjobb magyar pályázó részt vehet decemberben a norvégiai Youth Forum workshopon. A Telenor Youth Forumra Magyarországon szeptember 20-ig lehet pályázni egy maximum 300 szavas, angol nyelvű esszével a Tudás mindenkinek! témakörében. 

    Indul a Telenor Youth Forum verseny fiataloknak

      A Telenor Csoport a Nobel Békeközponttal közösen idén is megrendezi Youth Forum programját azoknak a fiatal szakembereknek, akik elkötelezetten törekednek világunk megváltoztatására és aktívan szeretnék alakítani digitális jövőnket. Az idei esemény témája a tudásmegosztás, illetve a tudáshoz való hozzáférés biztosítása a mobiltechnológia segítségével. A fórum Európa és Ázsia 13 országából hozza össze a fiatalokat, akik 2015. december 8-11. között Oslóban oszthatják meg egymással véleményüket, tapasztalataikat és részt vehetnek a Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó eseményeken.

    „A digitális kommunikáció új lehetőségeket nyit az oktatásban, kulcsszerepet tölt be a tanulásban, különböző tudások megszerzésében és a fejlődés gyorsításában. Azoknak a fiataloknak, akik már a digitális világba születtek, értékes meglátásai, tanácsai lehetnek az oktatás és a tudásmegosztás kapcsán. Ezért most ismét arra bíztatjuk őket, hogy vegyenek részt a Youth Forum versenyben, osszák meg gondolataikat, és indítsák el a változást, hogy a digitális jövő valóban mindannyiunké legyen,” – mondta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

    A Telenor Youth Forumra Magyarországon szeptember 20-ig lehet pályázni egy maximum 300 szavas, angol nyelvű esszével a Tudás mindenkinek! témakörében. Az ideális pályázó friss gondolkodású, meggyőzően érvelő, 18-27 év közötti lelkes és tenni akaró személyiség. Fontos, hogy a jelentkezők jól beszéljenek angolul, és érdekes meglátásaik legyenek a jövő oktatásával, tudásmegosztásával kapcsolatban.

    A hazai jelentkezőknek szeptember folyamán be is kell mutatniuk ötleteiket a magyar zsűri előtt, akik a prezentációk alapján négy pályamunkát küldenek tovább a nemzetközi döntőbe. A két nyertes nevét, akik elutazhatnak Oslóba a Telenor Youth Forumra novemberben hozzuk nyilvánosságra.

    Az alábbi pályázati esszékérdésekből lehet választani:

    1.         Több millió gyermek nem jut oktatáshoz a világon. Hogyan segíthetjük az internet és a digitális megoldás segítségével, hogy ők is tanulhassanak?
    2.         Hogyan járulhat hozzá az internet ahhoz, hogy mind többen élvezhessék az élethosszig tartó tanulás előnyeit? 
    3.         Hogyan befolyásolja a tanulás és az oktatás folyamatát az, hogy már minden információ egy kattintással elérhető? 

    Részletes pályázati információ és jelentkezés ezen a linken.

    Bővebb információk a Telenor Youth Forumról:

    A weben: http://www.telenor.com/youthforum/ 

    A Facebook-on itthttps://www.facebook.com/TelenorYouthForum

    Twitter: @TelenorGroup (hivatalos hashtag: #TYF15)

    Előző cikkInformatikatanár koordinátori szerepben
    Következő cikkOktatás Indiában – extrém körülmények között – 5. rész