Kezdőlap hírmozaik

    Így tanulunk mi! –

     

    Kedves pedagógusok és iskolavezetők!

    Szakmai konferenciát és szakkiállítást szervez az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet  és a Microsoft Magyarország, 2015. október 20-21-én, Így tanulunk mi! – címmel, Budapesten. („Élő tudósítás az esemény  Facebook-oldalán és az Online Tanári Szoba csoportban szintén a legnagyobb közösségi portálon. A szerk. )A programot tanár-diák innovációkat bemutató interaktív kiállítás kíséri és digitális minta-tanórákon lehet részt venni.  A rendezvényen ünnepélyes keretek között elindul a komplex tanítást-tanulást támogató Nemzeti Köznevelési Portál (NKP), melynek célja, hogy élményközpontúan tegye elérhetővé a jövő tanulási eszközeit és ingyenesen biztosítson hozzáférést digitális tananyagokhoz és oktatási segédletekhez. Ebben a cikkben a rendezvény  tervezett programjait mutatjuk be részletesen.

     Örömmel jelentjük be, hogy egy olyan rendezvényre hívjuk Önöket, ahol a „modern iskola” szinte kézzelfogható valósággá válik, ahol a korszerű tanítási eszközöket, módszereket és az ezek bevezetéséhez szükséges szemléletet be tudjuk mutatni. Méghozzá hitelesen, diákok, tanárok jó gyakorlatain keresztül, szakemberek előadásaival gazdagítva, az  Így tanulunk mi!- program keretében. Minden program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!  A résztvevők számára kérésre az OFI igazolást állít ki. Szintén kérésre kikérőt küldünk a megadott vezetőnek. Több különböző, de egymással összefüggő tevékenységre várjuk a jelentkezőket!

    Helyszín: Millenáris, Budapest, Kis Rókus u. 16-20, B és D épület, Térkép a helyszínről

    Bejàrat a C portàn. Regisztràció balra. Titkos küldetés jobbra, D épület. Az épületben kb.19 fok volt 2015. október 20-án.

    Folyamatosan frissülő  posztok és fotók a kiállításról az Online Tanári Szoba csoportban, a Facebook-on, itt.

    Programok:

    Konferencia, október 20- 21-én, ahol a pedagógusok előadásokat hallhatnak első kézből, a szakértőktől, döntéshozóktól, erről bővebb információ, részletes program itt érhető el, jelentkezni pedig ezen a linken lehet. 

     Október 21-én, szerdán lesznek diákokkal közösen átélhető élményszerű, digitális tanórák, a már most is elérhető tananyagokkal, melyeket be lehet vinni a tanórákra. A digitális bemutató tanórák órarendjét böngészni és  jelentkezni  ezen a linken lehet, amíg a férőhelyek be nem telnek!  Frissítés: minden hely betelt, köszönjük az érdeklődést!

    Mindkét napon izgalmas programként lesz egy olyan „tanulási út”, amit  élmények és izgalmas kalandok tesznek egyedivé: a virtuális eszközökkel izgalmassá tett ügyességi kalandpálya fogadja az ötödikesnél nagyobb csapatok tagjaiként érdeklődőket. Szupertitkos küldetés 5-12. évfolyamos osztályoknak a Microsoft kalandpályáján- részletek itt olvashatók erről. Frissítés: Újabb helyek, újabb időpont lett elérhető! Bár a 20-21- i programra minden hely elkelt, a nagy érdeklődés előtt fejet hajtva egy nappal tovább tart nyitva a Microsoft szupertitkos kalandpályája a Millenárison. A bónusznap október 22-e. Itt lehet jelentkezni! 

     Kizárólag 2015. október 21-én, szerdán lehet megismerkedni az ország innovatív tanáraival és tanítványaikkal. A B épület Galériáján poszterekkel, külön standoknál várják lelkesen az érdeklődőket azok az innovatív tanárok és diákok(!), akik valami újszerű módszert, projetet dolgoztak ki. Jönnek szakképző iskolákból, gimnáziumokból, általános és gyógypedagógiai iskolákból is,  vidékről és a fővárosból egyaránt, különböző műveltségterületeket érintve, széles körben mutatják be a megvalósult ötleteiket. Érdemes körbejárni, kikérdezni őket, megismerni módszereiket, erőforrásaikat, terveiket, inspirációikat!

    Három perces ún. teachmeet előadásokra is lehet jelentkezni azoknak a pedagógusoknak, akik el szeretnék mondani, mit és hogyan fejlesztettek. Ezek mindig nagy népszerűségnek örvendő bemutatók, most a Tanárblog  szerkesztőinél lehet jelentkezni erre. Frissítés: a jelentkezés lezárult. 

    A rendezvényt egy szakkiállítás kíséri, ahol lehetőség lesz megtekinteni és élményszerűen kipróbàlni az oktatásban használható innovációkat, a Hypersuli táblagépeit,a Bűvösvölgy médiaértés- oktatási központ installációit,  a LEGO Robotokat, az ún. Okos-homokozót, a Sakkpalota eszközeit vagy egy korszerű oktatási segédeszközökkel felszerelt tantermet a KELLo standján.

     Érdekesség, hogy a programokon a tanárokon, vezetőkön és diákokon kívül a szülőket, nagyszülőket   is szeretettel várjuk, hisz a komplex tanulást-tanítást támogató eszközt az otthonokban is fogják tudni használni a családok, a „tanulás határok nélkül” jegyében! 

    A program technikai szervezője a Modern Iskola magazin.

    Várjuk a jelentkezéseket, válaszolunk a kérdésekre, készülünk a bemutatókra: találkozzunk október 20 -21-én!

    A szervezők

     

    Kapcsolódó cikk: 

    Meghosszabbított nyitva tartás a Microsoft Mission:Possible kalandjátékán!

    Előző cikkMagyar gyerekek rajzai a legjobbak közt
    Következő cikkÍgy tanulunk mi! – konferencia pedagógusoknak