Kezdőlap Digitális eszközök

Kódolj a jövödre! Segítünk a Kódolás hetén!

Október 10-én  elkezdődött a Kódolás hete, vagyis az EU CodeWeek – programsorozat, aminek keretében több, mint száz eseményen népszerűsítik a programozást, főleg oktatási intézményekben, október 18-ig. Kódolj a jövődre – ezzel a kulcsmondattal és ezekkel  – ‪#‎eskills‬ ‪#‎codeEU – a hashtag-ekkel is népszerűsítik a rendezvényt.‬Október 10-18- Kódolás heti programok a magyarországi  iskolákban is.  Az Európa több országában is egyszerre megtartott rendezvényt Magyarországon az  Informatikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.  Magyarországon 2015.10.12. éjfélig  137 eseményt regisztráltak be az Eseményeket összesítő honlapon, ahonnan bárki szemezgethet, inspirálódhat, ötleteket meríthet, segítséget hívhat, kapcsolatokat építhet.   Vulkán, paprika, robotok, játékok és számos más kulcsszó, ami valahogy a programozás készségének elsajátításához vezeti az érdeklődőket – tehát kreatív, ötletes megoldások tömkelege érhető el.  Az IVSZ honlapján ez áll: 

Pedagógusok figyelmébe ajánljuk! Oktatási segédanyagok, teljes óravázlatok, hogyan szervezzenek könnyebben EU Code Week programozási eseményt! Érdemes szemezgetni.

„A programozás hetére mi azzal is készültünk, hogy teljes óravázlatokat tudjunk ajánlani nektek. Az óravázlatokat gyakorló tanárok írták. Tőlük azt kértük, készüljön teljesen kezdő, programozásban járatlan tanárok számára és olyanoknak is, akiknek már van tapasztalatuk ezen a területen. Ugyanakkor fontos szempont volt az, hogy ne csak informatika órára, hanem akár matematika, fizika vagy éppen rajz és vizuális kultúra tantárgyakhoz is készüljenek minta tananyagok. Így lett.

Kezdj programozni tanulóiddal az EU Code Weeken, regisztráljátok a tanórát a codeweek.eu oldalon, és az iskolátokban megvalósult többi tevékenységgel együtt pályázzatok!

Fotó forrás: IVSZ

Előző cikkÍgy tanulunk mi! – helyszín a Millenáris Központ
Következő cikkA biztonságos és erősség-alapú osztály titka