Kezdőlap hírmozaik

Internet, internet mondd meg nékem: ki vagyok én?

Pintér Róbert egyetemi adjunktus Internet, internet mondd meg nékem: ki vagyok én? címmel tartott előadást a  9. Digitális Esélyegyenlőség konferencián.

Pedagógusok, szülők számára is fontos kérdés: hogyan tanítjuk meg a ránk bízott gyereket a közösségi médiában szerepelni? Merthogy a szereplés már alapvető tényező, kérdés, mikor lépnek fel a “színpadra”. Mi mutatnak magukról? Kirakatban élnek -e, másokat mennyire figyelnek meg? Valós boldogságot mutatnak a Facebook-posztok, vagy hamis, de vágyott képek? Hogyan hat rájuk ez, hogyan tudatosítsuk? Mi, felnőttek, tudatosak vagyunk?

Hirdetés

Ezek a fontos kérdések is válaszra várnak.

A Neumann János Számítógéptudományi Társaság  konferenciáján elhangzott előadás fókuszában a digitális identitás, az én reprezentációja, a digitális identitásmenedzsment, az interperszonális kommunikáció és a közösségi média használat állt. 

A kutató szerint:

“Az új kommunikációs eszközök nagy hatással vannak a személyes kommunikációra. Fontos megfelelően kezelni az új helyzeteket, főleg azoknál a gyerekeknél, akik most tanulják a személyes kommunikációt, most szocializálódnak, most rögződik náluk, hogy mi helyes és mi helytelen.

 Internet, internet mondd meg nékem: ki vagyok én?

“További előadások Pintér Róberttől a Slideshare csatornáján itt! 

Pintér Róbert 

– kutatásvezető az ENET Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél                

– egyetemi adjunktus Budapesti Corvinus Egyetemen      

medium_pr.png

Kapcsolódó cikkek: 

Mobileszközökön indul a Hipersuli

Tudatosabb netezés-hogyan segítsük?

Hogyan figyeljünk a gyerekekre a neten? Meddig lehet beleszólni egyáltalán?