Kezdőlap modern óvoda

Kell-e terv a gyerekneveléshez?

A szülővé válás nem jár együtt a tudatos gyermeknevelési ismeretek kialakulásával. Egy felkészült (óvoda)pedagógus sokat tud segíteni abban, hogy a szülőkkel együtt tervezhessék a gyerekek mindennapjait, a nevelési célokat. Hogy ez hogy működhet a gyakorlatban, és mit tehetünk, hogy ne legyen "tankönyvszagú erőlködés", ehhez ad segítséget a fejlesztemagyerekem.hu portálról átvett cikk, amiben egy meglepetés is rejlik!

Az útvonalat is megtervezzük, és a gyereknevelést vajon...?
Az útvonalat is megtervezzük, és a gyereknevelést vajon…?
 Megtervezzük a nyaralásunkat, megtervezzük,mit főzzünk a hétvégén, megtervezzük az útvonalat, ha elindulunk, pont a gyereknevelésben ne használnánk tervet?
Tervezzünk ésszerűen

Ön kedves olvasó mivel kezdi a napját? Átgondolja-e, hogy miket kell elvégezni, miként lehet időtakarékosan megcsinálni a teendőit? (…)

  Mert az a hajó, amelyik nem tudja hová tart biztosan nem a jó kikötőbe érkezik meg!

A gyereknevelés még egy vállalkozásnál is összetettebb, felelősségteljesebb feladat! Ha barátként kérdeznének meg engem (vagy akár szakemberként), akkor arra is azt mondanám, hogy igen, a gyereknevelést is meg kell tervezni. Tudni kell, hogy hová tartunk, mit szeretnénk elérni. Nyilvánvalóan a tervezésnek ésszerű kereteken belül kell történnie. Ha a családban mindenki 160 cm magas ükszülőik visszamenőleg, akkor kár azt a tervet, célt felállítani, hogy a gyermekünk bekerül a kosaras válogatottba.

A cikk írójának „Játék a tanulás” című előadása januárban>>>

 A cikk szerzője: Molnárné dr. László Andrea

 

Tovább a cikkre.

 

FORRÁSFejlesztemagyerekem.hu
Előző cikkEz vajon a szenvedélyes tanítás tíz titka?
Következő cikkTerápiás kutya egy ózdi iskolában