Kezdőlap vezetés

Az Y generáció a digitális munkahelyet választja

Digitális írástudással mennek az Y generációs fiatalok a munkaerőpiacra, mert elvárják a tanulmányaik során is megszokott gyakori online kommunikációt, közösségi médiát, kollaborációs eszközöket és flexibilis munkavégzést. Tényleg megszokják az iskolák, képzéseken is, mire "kirepülnek" az iskolából? Érdekes a kutatás pedagógusoknak is, akik szintén munkavállalók..

Az Y generáció megjelenése a munkaerőpiacon új kihívás elé állítja a munkaadókat.

A jól fizető munkákhoz ma már elengedhetetlen a digitális tudás, ugyanakkor az Y generáció tagjai az ezekhez szükséges technikai feltételeket el is várják a munkaadóiktól. A fiatal tehetségek megszerzéséhez és megtartásához a vállalatoknak korszerű kollaborációs eszközöket és rugalmas munkafeltéteket kell biztosítaniuk.

Enterpreneurism1

A PWC felmérése szerint a globális munkaerőpiacon 2020-ra minden második munkavállaló az úgynevezett Y generáció tagja lesz (1980 és 2000 között születettek). A fiatalok a munkahelyeiken ugyanazokat a technikai feltételeket várják majd el, amelyekhez otthon és a tanulmányaik során hozzászoktak, vagyis gyakori online kommunikációt, közösségi médiát, kollaborációs eszközöket és flexibilis munkavégzést.

Az Y generáció tagjainak nagy többsége – Nyugat-Európában 78, Közép és Kelet-Európában 92 százaléka – véli úgy, hogy IT tudása megkönnyíti számára az álláskeresését, és ugyanilyen arányban részesítik előnyben azokat a vállalatokat, amelyek a legújabb technológiai eszközöket biztosítják a munkavégzéshez.

További részletek a kutatásokról, adatok és képek a Microsoft magyar nyelvű NewsCenterén érhetőek el.

Előző cikkRendhagyó történelem-verseny: a diákok alakítják a történelmet?!
Következő cikkVodafone Digitális Iskola Program új táblagépei