Kezdőlap osztályfőnök

Hiányszakmák – ez érdemes tanítani..Most.

A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy milyen a munkaerőhiány ma Magyarországon, mely nagy segítség lehet a pályakezdőknek vagy azoknak, akik a pályamódosítást fontolgatják.

Utoljára a 2008-as nagy gazdasági válság kitörése előtt volt olyan sok betöltetlen álláshely Magyarországon a versenyszférában, mint amennyi most. Hatalmas verseny alakult ki a képzett munkaerőért, a cégek egymással versengenek a munkavállalókért. A Pénzcentrum megnézte, milyen mértékű a munkaerőhiány az országban, és mely területeken keresik a legtöbb képzett munkaerőt.

Az elmúlt években történt munkaerő-piaci változások, valamint a növekvő számú külföldre kivándorló magyar munkaerő miatt egyre markánsabb munkaerő-hiány alakult ki bizonyos ágazatokban, régiókban. Emiatt hatalmas a verseny a jól képzett munkaerőért: már nem a cégek szemezgetnek a jelöltek között, hanem a keresett végzettségű munkavállalók válogatnak az ajánlatok között. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő például heti átlagban négy új állásajánlatot kap, és szakértők szerint ez a trend a jövőben csak erősödni fog.

A cikk folytatása a pénzcentrum.hu oldalán olvasható.

FORRÁSPénzcentrum.hu
Előző cikk4 dolog, amire még jó a Power Point!
Következő cikkFeleltetőgép, Műegér és Tücsök – Kovács Mihály 100 éve