Kezdőlap hírmozaik

Könyves oldalakat böngész? Itt a rangsor!

Szereti a könyveket? Hogyan tájékozódik könyv-témában a neten? Ehhez segít ez a cikk, ami arról szól, hogy a Könyv Guru portál harminc könyvekkel foglalkozó médiumot vizsgált meg és rangsorolta őket. A konyvkultura.kello.hu -n olvastuk ezt a cikket.

pexels-photo-medium„Rendkívül érdekes, és a Könyvkultúra Magazin szempontjából igen-igen elismerő kutatást tett közzé a minap a Könyv Guru portál. A független könyves oldal szerkesztői egy objektív mérce szerint vizsgáltak meg harminc, azaz tulajdonképpen az összes említésre méltó, könyvekkel foglalkozó médiumot. Saját szavaik szerint a vizsgált felületek „többsége lelkes bloggerek által működtetett oldal, kisebb részben pedig profin szerkesztett, nagyobb stábbal dolgozó honlap volt”. Az eredményt nem csupán azért közöljük, mert ránk nézve nagyon megtisztelő, de azért is, mert a Könyv Guru ranglistája olvasóink számára is érdekes lehet.

A Könyv Guru és módszerei
Elöljáróban talán érdemes elmondani, hogy a Könyv Guru független médiavállalkozás, amelynek célja, hogy a magyar nyelvű könyvkiadásról értékeléseket és híreket közöljön. Főszerkesztője Illényi Balázs újságíró, aki sokáig a HVG Szellem rovatának volt munkatársa, illetve rovatvezetője. Ugyancsak ír a lapban a Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Murányi Gábor, aki tizenhat éven át volt a Magyar Nemzet munkatársa, illetve egy ideig a napilap kulturális rovatát is vezette. Később szintén a HVG Szellem rovatának munkatársa lett.”

A cikk folytatása elérhető innen, a könyvkultúra oldaláról.

FORRÁSkonyvkultura.kello.hu
Előző cikkHogyan lehet létrehozni új integrációt az oktatásban?
Következő cikkIngyenesen letölthető tanulmányok – a tehetseg.hu