Kezdőlap SNI

Korai Fejlesztés Hete Budapesten, 02.08-12-ig.

Korai Fejlesztés Hete címmel sokszínű programot, bemutatókat, előadásokat, beszélgetéseket szervez a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményeiben Budapest minden kerületében, 2016. február 8- 12-ig. Jelentkezés és részletes programok a cikkben.

kislanyKorai Fejlesztés Hete a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményeiben Budapest minden kerületében, 2016. február 8- 12-ig.

 A korai ellátás ugyan egyre ismertebb a szülők körében, de a gyakorlat azt mutatja,még mindig túl magas a rendszeren kívül rekedők száma. 

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, azzal a feltett szándékkal rendezi meg a Korai Fejlesztés Hetét, hogy egy héten keresztül minden intézményében és minden lehetséges fórumon felhívja a figyelmet arra, hogy egyfelől milyen sokat tehet az érintett szülő gyermekéért, másfelől a problémájával senki nincs egyedül, intézményeink komoly szerepet tudnak vállalni a későbbi kockázatok elkerülésében.  

Hazánkban évente körülbelül 90.000 gyermek születik élve.  

Közöttük százból nyolc baba RIZIKÓBABA! Azaz olyan veszélyeztetett baba, akinél előfordulnak kockázati tényezők: az anya terhessége, a csecsemő születése körülményei, vagy a csecsemő kis súlya. 

 Az eltérő fejlődés esetén kulcsfontosságú, hogy a nulladik naptól kezdve segítséget, tanácsot, diagnózist, támogató szolgáltatást, terápiás ellátást kapjon a baba. Kutatások igazolják, hogy az állapotjavulás esélye szignifikánsan nő, ha időben indul el az ellátás.

Magyarországon, a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan több szakterület együttesen kapcsolódik be az ellátásba: egészségügyi, pedagógiai, és szociális hálózat.

 

Célunk, hogy a családnak minél rövidebb utat kelljen megtennie gyermekével a szakemberig, azaz hogy az ellátás helyben legyen, vagy helybe menjenek szakembereink.

Tagintézményeinkben tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt. 

A programfüzet letölthető  az alábbi oldalon: http://fpsz.hu/a-korai-fejlesztes-hete-2016 

Tájékoztatás található a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat oldalán, a www.fpsz.hu honlapon. 

 Fotó: pexels.com

 

Előző cikkHogyan foglalkozzon az óvodapedagógus az informatikával?
Következő cikkMi lesz ezen a héten a MI-programunk?