Kezdőlap hírmozaik

    Mi lesz ezen a héten a MI-programunk?

    A moderniskola.hu (MI) ezen a héten is folytatja interaktív szolgáltatásait. Az interjú után kitekintünk a Londonban nemrég zajlott nemzetközi oktatási szakkiállításra, a BETT-show-ra, majd beszélgetést olvashatnak egy újabb "celebtanárral", ezennel Tóth Évával, aki a nagykátai Ipari Szakiskola angoltanára. A csütörtöki szakértői cset-beszélgetésben az óvodai informatikai eszközhasználat izgalmas kérdéseiről beszélgethetünk egy óvodapedagógus, Nagyné Szabó Etelka szakmai vezetésével. Tartsanak velünk, részletek a cikkben!

    Milyen konkrét programokkal várjuk Önöket február második hetén?

    Ha hétfő, akkor híres ember – interjú!

    02.08., hétfő: Havonta több alkalommal interjút közlünk az oktatás területén kiemelten fontos döntéseket hozó szakemberekkel, a fejlesztésekről, eszközök, módszerek, szemléletek előremutató változásairól, a hazai és nemzetközi trendekről. Az interjúalanyok személye meglepetés, biztosak vagyunk benne, hogy sok újdonságot fognak megtudni, ami Önöket is érinti és előbbre viheti!

    Ha kedd, akkor Heti Kitekintő!

    02.09. kedd: Heti Kitekintő rovatunkban tallózunk a külföldi szakirodalomból, világjáró szerzőink tapasztalataira építve oktatással kapcsolatos újdonságokat mutatunk be, új irányzatokat, technológiákat, pedagógiai megoldásokat, iskolákat, ottani rendszereket. Ezen a héten ebben a rovatban  olvasható lesz több beszámoló a januárban Londonban rendezett BETT-show-ról, ami az oktatási eszközök  és módszerek éves nemzetközi seregszemléje. Az Infotér Egyesülettől és egy innovatív pedagógustól, Tóthné Bán Gyöngyitől is érkezett beszámoló, ezeket közöljük, köszönjük! Mik a várható trendek, milyen változások várnak az oktatási szektorra, milyen eszközöket, módszereket, megoldásokat fogunk használni a tanulásban, tanításban a közeljövőben? Hogy ezekre a kérdésekre is keressük a választ, tartsanak velünk!  

    02.10. szerda: Egy csésze kávé egy celebtanár-ral!

    Ez az érdekes szókapcsolat nemrég bukkant fel, főleg az online sajtóban. A „celebtanár” a moderniskola.hu értelmezésében olyan pedagógus, aki az új médiát jól ismeri, a megjelenési lehetőségeket, köztük a videómegosztókat vagy a közösségi oldalakat is aktívan és értékteremtően használja, diákjaival, szülőkkel, pedagógus-társaival online kapcsolatokat is épít és ápol. Új eszközök, technológiák, szemléletek iránt érdeklődik, kutatja a szakirodalmat, tudásával  segíti kollégáit. Természetesen minden technika és kütyü mellett egy lelkes, hivatástudatból, örömmel tanító – nevelő embert is megismerhetünk, ha egy celebtanárral kávézunk- akár csak virtuálisan is.

    A későbbiekben érdemes lesz a #celebtanar hashtag-et követni a Facebook-oldalunkon is, fontos fejlemények várhatók!

    Tóth Éva, angol nyelvtanár
    Tóth Éva, angol nyelvtanár

    A mostantól kezdve rendszeresen jelentkező szerdai interjúinkban beszélgetőpartnerünk Tóth Éva, angoltanár, szakiskolai osztályfőnök, MIE Expert – Microsoft Innovatív Pedagógus szakértő,  fordító, aki rendszeresen fejleszti tanítási módszereit.A moderniskola.hu-nak is rendszeresen beszámol fejlesztéseiről, cikkeit sokan követik. Az ikt-eszközök oktatásban, a szakiskolások motiválásban való szerepéről és gyakorlatias megoldásairól, fejlesztéseiről és mindennapi küzdelmeiről és sikereiről is beszél az interjúban. Érdemes őt követni, megoldásait átvenni!

    Ha szerda, akkor szerepel a Celebtanár a moderniskola.hu -n!

    Cseteljen csütörtökön szakértővel!

    02.11. csütörtök: A moderniskola.hu most induló új, ingyenes szolgáltatásával kérdezhet szakértőnktől, akár online csetelhet hetente más téma szakértőjével, aki oktatással kapcsolatos témákban jártas. Ezen a héten:

    További információk szakterületéről itt olvashatók. Várjuk kérdéseiket 2016. február 11-én, 18-19 óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset-beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszégetésbe bátran! Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, a „Nagyné Szabó Etelka, szakértő” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

    gyerekektablet

    eta
    Nagyné Szabó Etelka, mesterpedagógus, óvodapedagógus, óvodavezető

    Az óvodapedagógusok nagy része fenntartással fogadja az infokommunikációs eszközök (IKT) óvodai felhasználását. Miként kezelje egy óvodapedagógus a táblagépen, okostelefonon játszani akaró, azzal ismerkedni kívánó, a szülő által ezekkel ellátott gyerek igényeit? Hogyan készüljön fel erre az új kihívásra? Nagyné Szabó Etelka mesterpedagógus, a budapesti Csicsergő Óvoda vezetője ebben a témában nyújt segítséget cikkével és 2016. február 11-én élőben lehet majd őt cseten kérdezni a részletekről.

    Etelka gyakori vendég a moderniskola.hu rendezvényein, szakértőként több cikkét is örömmel olvasták Önök. Az óvodainformatika témában írt bemutatkozása és jó gyakorlatainak említése itt olvasható. Tartson Ön is a moderniskola.hu -val, kövessen minket a Facebook-on is, hívja meg ismerőseit, ossza meg posztjainkat!

    Legyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a pedagógusként a csoportszobában, a tanteremben azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

    Fedezzük fel együtt a moderniskola 2.0 oldalt!

    Fülöp Hajnalka
    főszerkesztő
    Modern Iskolaujmodserniskolaoldal

    Előző cikkKorai Fejlesztés Hete Budapesten, 02.08-12-ig.
    Következő cikkSzakiskolában is motivál – Tóth Éva esete az IKT-val