Kezdőlap jó példák

Gyermek 3D-ben, Tanulási zavarokkal a szakképzésben

Ezzel a címmel szervez konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztálya 2016. április 8-án, pénteken. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.A konferencia helyszíne az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának épülete, az MPT székhelye, Budapest. A konferencia részletes programja és jelentkezés a cikkben.

szakkepzespexelskepKonferenciánk célja a szakképzésben tanuló, tanulási zavarral küzdő tanulók helyzetének feltérképezése, problémáik elemzése és javaslatok megfogalmazása.

Gyermek 3D-ben – Tanulási zavarral a szakképzésben Konferencia a Magyar Pedagógiai Társaság Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztályának szervezésében, a FOF2015/61. pályázat keretében, az MPT alapításának 125. évi programsorozata részeként.

 

Időpont: 2016. április 8. péntek

Helyszín: az MPT székhelye (az ELTE PPK épülete, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.)

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 3Dkonferencia@gmail.com címen lehet.

Program:

Előadások (10:00–12:00)

10:00 – 10:05 A konferencia megnyitása Turcsik Katalin (MPT Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály elnöke)10:05 – 10:20 A szakképzés jelentősége a magyar társadalom fejlődésében Bihall Tamás (oktatási és képzési alelnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara)

10:20 – 10:45 A diszlexia mítosza – avagy az olvasás fejlesztési lehetőségei kis- és nagyiskolás korban Dr. Donauer Nándor (neuropszichológus, klinikai szakpszichológus, Budai Gyermekkórház)

10:45 – 11:10 A szakképzés rendszere, a tanulási zavaros diákok ellátása Dr. Horváth Béla (főigazgató, Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum)

11:10 – 11:35 A pályaorientációs munka sajátosságai a szakképzésben tanulási zavarral küzdő tanulók körében Dr. Kenderfi Miklós (egyetemi docens, Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar; MPT Pályaorientációs Szakosztály)

11:35 – 12:00 Intézményi szintű kérdések, az Öveges József Középiskola gyakorlata Perkó László (igazgató, BGéSZC Öveges József Szakközépiskolája és Szakiskolája)

Szekciók (13:00–14:30)

1. Tanárok, szakoktatók és segítő foglalkozásúak együttműködése

Szekcióvezető: Paveszka Dóra (logopédus, gyógypedagógus, BGéSZC Öveges József Szakközépiskolája és Szakiskolája; MPT Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály)

2. Tanulási utak a szakképzésben

Szekcióvezető: Szabó András (informatikai igazgatóhelyettes, Petrik Lajos Szakközépiskola; az MPT elnökségi tagja, a Szakképzési Kollégium vezetőségének tagja)

3. Pályaorientáció Szekcióvezető: dr. Kenderfi Miklós (egyetemi docens, Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar; MPT Pályaorientációs Szakosztály)

4. Jó gyakorlatok

Szekcióvezető: Dr. Majorosi Anna (igazgatóhelyettes, BGéSZC Mechatronikai Szakközépiskolája)

Zárás (15:00–15:30)

15:00 – 15:20 Szekciók beszámolója

15:20 – 15:30 Zárszó Szenes György (elnök, MPT Szakképzési Kollégium).

Kocsis Fruzsina MPT Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola

Fotó:Pexels.com

A program .pdf-ben itt érhető el: GYERMEK-3D-BEN-konferencia-program.

Előző cikkPedagógusok és diákok is ingyenesen látogathatják az első Shaolin Kungfu és Wushu Európa-bajnokságot
Következő cikkA pályaválasztás a születéssel kezdődik – fontos három lépés