Kezdőlap Digitális eszközök

Minecraft Oktatási Kiadás – mire jó ez a játék?

Ha megkérdezünk 10 általános iskolás gyereket, mi a kedvenc számítógépes játéka, nagy eséllyel kapjuk válaszként a Minecraft -ot válaszként. Ennek a nagyon népszerű, kockákból álló, "világépítő" játéknak számos oktatási alkalmazása lehetséges. Erre figyelt fel a Microsoft, és készítette el a Minecraft: Oktatási Kiadását.

MC_Education_1280x720-779x389A Microsoft Magyarországnál hiszünk abban, hogy a magyar gazdaság versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes a magyar diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül.

A Microsoft támogatja a diákokat abban, hogy minél többre legyenek képesek, így örömmel jelentjük be két új, különleges oktatási eszközünketa Minecraft: Oktatási Kiadását és a OneNote-hoz készült taneszközöket.

ireland

  • Lenyűgöző tanulás a Minecrafttal: Már több mint 40 ország többezer osztályterme sikerrel használja a Minecraftot, és a most érkező Minecraft: Oktatási Kiadás abban segít, hogy a kezdeti sikerélmények tovább fokozódjanak. Az elkövetkező hónapokban egy oktatói tanácsadó testület, majd a nyáron egy világszerte elérhető ingyenes változat tökéletesíti az új tanévre a Minecraft Oktatási Kiadását. A kiadás egy új közösségi oldallal együtt indul, ez lesz ahttps://education.minecraft.net, amely további támogatást nyújt: többek között óravázlatokat és egy új programot, a Minecraft Mentors-t, amelyben tapasztalt Minecraftot használó oktatók segítik azok munkáját, akik először csatlakoznak a programhoz.

További részletek a bejelentésről a mojang.com címen olvashatóak, az eszközök pedig ezen a linken érhetők el. (Az MS sajtóközleménye 2016. januárjában jelent meg.)

A Minecraft-ról a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

„A Minecraft egy sandbox open world (nyílt játékterű) stílusú videojáték,[13][14] amit eleinte a svéd származású Markus „Notch” Persson fejlesztette, később az általa alapított cég, a Mojang, amit 2014-ben felvásárolt a Microsoft.

A játék neve is tükrözi a játék lehetőségeit, ami nagyban különbözik a többi játéktól. A Mine a bányászást, a Craft a barkácsolást jelenti, ami nem csak hogy a játék világában megtalálható bányákat, és az eszközök barkácsolását jelenti, hanem azt is, hogy a játékos szabadon változtathatja a teret az új blokkok kitörésével, bányászásával, illetve a lerakásával, barkácsolásával. Ezzel ugyanis megreformálta az eddigi videójátékipart. (…) A minecraft story mode egy hasonló játék, ahol a játékos eldöntheti, hogy nézzen ki. A karakter neve Jesse. Lehet craftolni vagy harcolni. A játékosnak egy Reuben nevű malaca van. A játékos a válaszaival alakíthatja a történet végkifejletét. A szereplők megjegyzik Jesse válaszait.” Forrás: wikipedia.hu

Előző cikkÚjgenerációs tankönyvek – kiállítást és kreatív foglalkozást szervez az OFI
Következő cikkLezárult „a Tündérpalota energiahatékonysági felújítása”