Kezdőlap osztályfőnök

A pályaválasztás a születéssel kezdődik – fontos három lépés

A pályaválasztás felé vezető lépéseket és a tervezéshez szükséges gondolatokat szedte pontokba a fejlesztemagyerekem.hu oldalon Molnárné dr. László Andrea, tehetségekkel is foglalkozó mesterpedagógus. Ezekkel a lépésekkel a szülők, pedagógusok közösen gondolkodva segíthetik a gyerekeket, tinédzsereket, fiatalokat. A buktatókra is figyelmeztet a gyakorló szülő és tanár, aki március 24-én Budapesten egy személyes, ingyenes előadáson is segít a téma körüljárásában.

urhajospor
forrás: www.pixabay.com

„Nemrégiben írtam a tervezés fontosságáról. Leszögeztük, hogy a sikeres vállalkozáshoz nagyon alapos, részletes terv kell, csak úgy válik valóra az álmunk. Csak abban az esetben lesz meg az a haszon, az a siker, amit kigondoltunk, ha tervszerűen felépítjük a vállalkozást, és lépésenként haladunk előre.A fejlesztemagyerekem.hu oldalon elérhető cikk alaposan körbejárja a témát, rávilágít a részletekre is.

Tudatosítsuk a családi értékeinket: ez az első lépés az pályaválasztás felé.

Figyeljük meg a gyerek játéktevékenységét, érdeklődési körét, miben mélyül el, ennek fényében javasulhatunk neki mérnöki, mechanikus, szociális vagy szellemi pályát. Ez a második pályaorientációs lépés.

„Harmadsorban pedig tudnunk kell azt, hogy a késői pályaválasztás nagyon sokszor kudarcot hordoz magában.” Fontos, hogy tudatosan, megfontoltan hozzunk döntést, felmérések, próbák, tapasztalatok alapján.

 A szerző előadást tart március 24-én 17-18 óráig a Cziffra Nagytétényi Kulturális Központban „Nevelünk-e, amikor nem nevelünk?” címmel.

 Az előadás ingyenes, de regisztrálni szükséges a részvételhez >>>

Fotó forrás:Pixabay.com

Előző cikkGyermek 3D-ben, Tanulási zavarokkal a szakképzésben
Következő cikkHogyan állítsuk meg a kiégést?