Kezdőlap osztályfőnök

Tanítani a taníthatatlant – környezetvédelemről gyerekeknek

Tudták, hogy létezik egy tábor a 21. század Magyarországán, ami garantáltan nomád körülmények között, élményközpontúan működik, észrevétlen, játékos és kalandos módon nyitja fel a részvevők szemét a környezeti problémákra, és a természet szépségeire? A TERMIK Tábor már várja 10-14 éves diákok jelentkezését. Részletek a cikkben.

szamhaboru

Vajon tanítható a természeti értékeink fontossága tantermi keretek között? Hogyan oktathatjuk a gyerekeket arra, hogy tiszteljék és felelősséget érezzenek a környezetükért, ha még sosem töltöttek el napokat a nagyvárosoktól távoli, érintetlen természetben?

Ezekre a kérdésekre válaszolva hozta létre a környezeti neveléssel foglalkozó Magonc Alapítvány az idén kilenc éves nomád gyerektáborát, a TERMIK Tábort.

hosszurud

A tábor különlegessége, hogy a táborozó gyermekek és az őket kísérő szervezők együttesen ismerhetik meg az évente változó tájegységben megvalósuló tábor környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, valamint megtanulják hosszú távon is fenntartható módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat.
Mindezt természetesen interaktív, élményalapú és kalandokban gazdag tanulási folyamaton keresztül.

ugras

A fentieket pedig igen kedvező feltételekkel nyújtjuk a kalandozni vágyó résztvevőknek, mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 10 napos tábor során az étkezéshez, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás 2016-ban legalább 31 000 Ft.

Kiknek ajánljuk?

A tábort 10-14 éves, kirándulni vágyó, kíváncsi gyerekeknek ajánljuk, akik nem riadnak vissza a természetes környezettől és szívesen belevágnának egy új kalandba!

Hol?

A tábor idén az Északi-középhegységben, a Mátrában található Csevice-forrás melletti réten valósul meg ,  a szállás pedig az előző évekhez hasonlóan saját sátrakban, a csillagos ég alatt lesz.

Mikor?

2016.07.11-20.

Tudj meg többet a táborról és a napi programokról: részletes tájékoztatás, valamint online jelentkezési lehetőség a megújult honlapunkon!

Jelentkezz még ma!

További információ és jelentkezés itt!

Kép és szöveg: Farkas Boglárka

kozosugras

Előző cikkLegyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia – márc. 19.
Következő cikkHogyan tanítsunk a pénzügyi tudatosságot? Pénz7 – elindult a tematikus hét a pénzügyi tervezésről