Kezdőlap Digitális eszközök

    Türelmet kér a T@T kuckó – szakértői cseten lesznek elérhetők!

    Hatalmas érdeklődés kísérte az ELTE-n nyílt ún. technológiai játszóházról szóló cikkünket, amiben pedagógusoknak szóló programokról is szó volt. Az ELTE budai campusán található T@T- kuckó fogadóképességének kialakítása jelenleg is zajlik. Most a moderniskola.hu szakértői cset-szolgáltatásának vendégeként 2016. 03.18-án délután a Kuckóért is felelős Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE Informatikai Karának docense lesz elérhető.

    ablakbanlegozo„Egyedülálló újítással fordul a pedagógusok felé és ún. technológiai játszóházat hozott létre az ELTE Informatikai Karán működő T@T Labor. A budai helyszínen táblagépek, laptopok, okos eszközök, robotok és számtalan más készülék várja az érdeklődőket, pl. pedagógusokat, osztályokat, szülőket, hogy interaktív módon tanulják meg használni azokat.”
    Ezekkel a szavakkal adtuk hírül az érdekes kezdeményezés indulását 2016. február 26-án. Hatalmas érdeklődési hullám követte ezt a cikket, amiben bemutattuk a technológiai játszóház szolgáltatásait, jelezve, hogy ez most indul.
    Szakértői cseten válaszol a vezető
    Most a Kuckó szakmai felelőse, Turcsányi-Szabó Márta vállalta, hogy a digitális technika oktatási alkalmazásának szakértőjeként válaszol az olvasók kérdéseire, 2016. március 18., 15-16 óráig lesz elérhető a moderniskola.hu honlapon. Kérdéseiket élőben feltehetik az adott időpontban, és előtte az info@moderniskola.hu címre is elküldhetik.
    A Kuckó indulásáról  ezt írtuk akkor:
    „A Kuckót  az Informatikai Karon a T@T Labor üzemelteti, helyet adva az ELTE többi tanárképző karának is foglalkozások tartása céljából. Az üzemeltetés módja most van kialakulóban, amely fontos része az érdeklődő hallgatókkal való együttműködés az állandó felügyelet megoldása érdekében és a hallgatók gyakorlati felkészítése a technológiai-gazdag, hatékony pedagógiai módszertan elsajátítása.”
    A T@t Kuckó elérhetőségei
    A cikk végén jeleztük:

    „Ha Ön pedagógus és nyitott a T@T kuckó iránt, keresse fel a Kuckó honlapját, és érdeklődjön!

    A T@T Kuckó munkatársai, oktatói is segítik a Digitális Témahét eseményeit és a pedagógusok felkészítését, emiatt is lehet hozzájuk fordulni, részletesebb tájékoztató hamarosan!

    Ha ÖN szülő, és szívesen ellátogatna, családtagjaival a T@T kuckóba, kövesse a FaceBook oldalát!

    Türelmet kérnek- kezdeti fázisban

    Az elmúlt hetek történései fényében újabb hírekkel kereste meg a moderniskola.hu portált  a Kuckóért felelős szakember, aki a  cikket írta és a fotókat készítette: Turcsányi-Szabó Márta, a Samsung SMART School programjának pedagógiai vezetője, az ELTE Informatikai Karának docense:

    „Az elmúlt időszak igencsak tele volt programmal, ráadásul a laptopom internetkapcsolatával is gondok vannak.

    Lényeg, hogy rengetegen kerestek telefonon és a FaceBookon keresztül, arról érdeklődve, mikor jöhetnek…
    Nagyon örülünk a hatalmas érdeklődésnek, a regeteg like-nak és a jókívánságoknak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mielőbb lehetővė tegyük az ajtónk egyre szélesebb megnyitását. Azonban, még csak a kezdeti fázisban vagyunk, így kérjük az érdeklődők türelmét a feltételek kidolgozására.
    Egyetemen belüli feladatok
    A Kuckó működtetéséhez laborunknak először az egyetemen belül a tanári gárda kialakítására és a hallgatói támogatóbázis létrehozására van szükség, továbbá hallgatóinkkal együtt olyan fejlesztéseket végzünk, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes bejelentkezések és eszközhasználatok lehetőségét.
    Mintafoglalkozások és DTH a T@t Kuckó-ban
    Egyenlőre, a különböző karok tanáraival mintafoglalkozásokat dolgozunk ki, amelyekről demo videókat is készítünk nyílt megosztás céljából. Ezen kívül a Digitális Téma Hétre is tervezzük különböző foglalkozások indítását és segítségnyújtást. Lányok napjára is hirdetünk programokat és már alakulnak a nyári tervek is.
    Felsőoktatási intézmény lévén, elsősorban alapfeladatainkra kell koncentráljunk, azonban lelkesedésünk megosztásával további erőforrásokat próbálunk keríteni a szélesebb működtetéshez. Kérjük kísérjék figyelemmel weboldalunkat, amelyen folyamatosan megjelentetjük az aktuális tevékenységeket és programokat.
    Előző cikkNyomot hagyó úton – aki az úton jár: celebtanárunk a héten: Aknai Dóra Orsolya
    Következő cikkAz integráció szükséges feltételei