Kezdőlap SNI

Óriási meglepetést adott a MÁV egy aspergeres kisfiúnak – önzetlenül -CSR-ből ötös!

Az autizmus világnapja alkalmából egy megható és felemelő történetet mesélt el a  Facebook egyik zárt csoportjában egy édesanya. A több, mint 8000 fős "SNI = Sajátos nevelési igényű gyerekek és szüleik + szakemberek" csoportban Martonné Török Katalin számolt be arról, hogyan segített asperges kisfiának egy hazai nagyvállalat, meglepő és egyedülálló módon! A Facebook-bejegyzést szöveghűen és a MÁV fotósának képeivel illusztráltuk. A cikkben leírt jelenség jó példája a "mások" elfogadására, integrálásukra, a bennük lévő tehetség kibontakoztatására...

kezfogasEngedjétek meg, hogy ma, mint az autizmus világnapján egy kis személyes élménnyel hozakodjak elő!
Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)
Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.
Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.
A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad….

Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot….

olelos

kishaziko
„Kicsit érdekes így vasút nélkül egy állomás, de majd csak sikerül azt is beszerezni. Rajta vagyunk az ügyön, de ha tud valaki lelőhelyet, szóljon!:)”- az édesanya képaláírása

Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))
Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)))

kiskonyvvel
Előkerültek a művek, saját készítésű vonatos könyv a sok közül…-Az édesanya képaláírása

A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat!:))))
Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:)))

kapcsolhato
„Katarzis”- az édesanya leírása

Már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:))))
Látjátok, vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek!:))))” (Itt ér véget a FB bejegyzés, amit napok alatt több ezren osztottak meg a közösségi médiában, sokan jelezték meghatódásukat és meglepődésüket ezen az emberi és jószándékú gesztus láttán. A szerk. )

ajandekcsomag

Az ajándékot kapó kisfiú anyukája a 2016.04.01-én történt átadás után a moderniskola.hu-nak elmondta, hogy „Zétény azóta kint reggelizik, ebédel, vacsorázik a kis házi állomásépületében. Simogatja a sorompóját, beszél hozzá és a fellegekben jár!:) Óriási boldogságot jelent, amikor ilyen felszabadult örömöt látok az arcán. Egy igazi álmot teljesített a MÁV  vezetése, döntéshozója, és a sok – sok ember, aki dolgozott az ügyön. És mind a 4 testvére nagyon örül Zétény boldogságának!:) A kis házi készítésű indóház mellé került a fénysorompó..

telefonos2
A kis indítóház és berendezése nagy öröm Zéténynek. Az anya felvétele.

A történet megjelentetéséhez a szerző hozzájárult, és fotókat is küldött. Köszönjük!”

fotó: Szász Adrián – MÁV

Előző cikkAz autizmus, az iskola és Én – egy autista gyerek kérései
Következő cikkInternetbiztonság az iskolában- a szakértő várja kérdéseiket!