Kezdőlap osztályfőnök

Elindult a Sulibank Élményportál

Az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott, április 4-én indult Sulibank Élményportál egyedülálló Magyarországon. Innovatív és korszerű módszerekkel ösztönzi a gyerekeket, hogy alapvető és hasznos pénzügyi ismeretekre tegyenek szert. A portálról a program pedagógiai és szakmai vezetőjét kérdeztük.Benedek Henriett-tel a Sulibank Élményportálról beszélgettünk.

Benedek Henriett, fotó: sulibank.hu
Benedek Henriett, fotó: sulibank.hu

 Modern Iskola: – Mit kell tudni a Sulibank Élményportálról?

Benedek Henriett: – A Sulibank Élményportál egy általános iskolásoknak szóló weboldal. Megjelenésében és tartalmában nagyon trendi, a legújabb szakmai és arculati irányokat követő, önálló alapítványi médium. Célja, hogy online környezetben az e-learning és a gamificition (játékosítás) elemeit, eszközeit felhasználva a szórakoztatva tanítás jegyében – hasonlóan, mint az OK Oktatási Központ tréningjei – közelebb hozza a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket a gyerekekhez az ország minden pontján. A portálon a legtöbb aktivitásért pontokat kapnak a regisztrált gyerekek, amelyeket élményajándékokra válthatnak. A tanév végén egy licittel összekötött két hetes pontbeváltási időszakban számtalan élmény várja a szemfüles és sok-sok pontot gyűjtő sulibankos diákot. Emellett kampányszerűen 4-6 hetente jelennek meg feladatok, lehetőségek a weboldalon, amelyekért értékes élményajándékokat szerezhetnek a diákok.

MI:-  Kik a program célcsoportjai?

Benedek Henriett: – A program elsősorban általános iskolás gyerekeknek szól, de természetesen külön gondolunk a pedagógusokra, szülőkre is. A Sulibank Program menüpont alatt számos fontos és érdekes információ várja a diákokat, pedagógusokat, szülőket.

MI: – Milyen módokon tudnak a gyerekek pontokat gyűjteni?

Benedek Henriett: – A gyerekek alapvetően négyféle aktivitásért kaphatnak pontokat, legegyszerűbben az elolvasott cikkek végén található kérdés megválaszolásáért. Ezen kívül a Sulibank Arénában minden héten más-más kurzuson (játékos versenyeken) vehetnek részt a diákok, amelyek szintén számos pontot hozhatnak a gyerekeknek. Emellett játékos kvízek kitöltésével és saját alkotások (cikkek, versek, élménybeszámolók) beküldésével növelhetik pontjaikat.

MI: – Milyen ajándékokra, élményekre válthatják majd be a pontokat, és hogyan?

Benedek Henriett: – Az élményajándékok összeállításában a gyerekek igényeit és ötleteit is figyelembe vettük, így a mozijegyektől, játszóház belépőktől kezdve a helikopteres városnézésen, lézerharcon, gördeszkán át a VIP limuzinos városnézésig, gokart versenyig számos lehetőség megtalálható a kínálatban. Az ajándékoknál számításba vettük a célcsoport életkori sajátosságait is, így például a jegyeket párosával lehet megnyerni, illetve kiírunk egyénileg megszerezhető és csoportos ajándékokat is. Az ajándéklista természetesen megtalálható a honlapon. A program edukációs céljaival összhangban, a csoportos nyeremények kizárólag pedagógusok bevonásával érhetők el: a diákok a megszerzett pontjaikból felajánlanak a közösség számára pontokat, amelyeket a pedagógus összesít, ő kezeli a csoportpontokat, s gazdálkodik azzal, a gyerekekkel megbeszélt stratégia szerint. Az egyéni ajándékokat licittel, vagy pontérték eléréséhez kötött idő limites eléréssel lehet elvinni.

PR cikkhez (2)

MI: – Mi a program legfőbb célja?

Benedek Henriett: – A program hiánypótló Magyarországon. Mi nem tudunk olyan weboldalról, ahol az e-learningen alapuló feladatok elvégzése összekapcsolódna egy pontrendszeren alapuló élményajándék-szerzési lehetőséggel. Az Élményportálon található folyamatosan frissülő tartalmak összeállításánál figyelembe vesszük, mi érdekli a gyerekeket, miről olvasnak, hallanak szívesen.

A program célja, hogy játékos formában mélyítse a pénzügyi kultúrát, valamint segítsen a digitális szövegértés kompetenciájának fejlesztésében is.

Ennek érdekében a portálon található tartalmak és feladatok, játékos gyakorlatok a legtöbb esetben összefüggnek, arra késztetve a diákot, hogy a sikeres feladatvégzéshez használja az egyéb tartalmakat is, irányítottan „szörföljön” az oldalon. Emellett az weboldal elemei akár tanórába, digitális és hagyományos oktatási környezetbe is könnyen beépíthetők, segítve ezzel a gyerekek és a pedagógusok munkáját. Reményeink szerint az év végégig a lehető legtöbb kisdiákhoz eljut a Sulibank Élményportál híre, sokan gyűjtenek majd pontokat és szereznek élményajándékokat.

MI: – Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

Benedek Henriett: – A Sulibank Élményportálon regisztrációt követően lehet pontokat gyűjteni. A csatlakozás folyamatos, az első pontbeváltási időszakunk május végén kezdődik. De addig is kisebb kampányokon, feladatokon belül is lehet ajándékra pályázni.

Ezen kívül zajlik egy exkluzív lehetőségünk és programunk pedagógusok számára: aki részt vesz diákjaival a 2016 májusáig tartó periódusban, együttműködik velünk a portál fejlesztésében, tesztelésében, azt lehetőség szerint várjuk egy három napos júniusi szakmai és rekreációs konferenciára Balatonszemesen vagy egy későbbi időpontban megrendezett hasonló szakmai programon Budapesten.

Minden szülőt és pedagógust arra biztatok, hogy mutassa meg gyermekének az Élményportált, regisztráljanak, gyűjtsék a pontokat és válogassanak az élményajándékok közül!

MI: – Hol lehet még többet megtudni a programról?

Benedek Henriett: – A weboldalon található információk mellett 2016. április 27-én az  OK Pedagógus Klub rendezvényén akár személyesen is állok az érdeklődők rendelkezésére.

Az áprilisi klubrendezvény tematikája egyébként a szakmai hitelesség és az „én márka” köré épül. D. Tóth Krisztával és Balatoni Józseffel (Jocó bácsi világa) beszélgetünk a témáról. (www.okpedagogusklub.hu)

 

Bővebb információ a szakmai együttműködésről és a Sulibank programról:

Fazekas Tímea – oktatásszervező

timea.fazekas@okkozpont.hu

www.sulibank.hu

Előző cikkKönyvfesztivál és a könyvtárostanárok – április 23-án
Következő cikkÁllami Számvevőszék: Miért nem eredményesek a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó kezdeményezések?