Kezdőlap osztályfőnök

Érzelmi intelligencia a családban- miről szólt a konferencia?

2016. április 16-án, szombaton fél napos konferenciára hívták a pedagógusokat – az Értsünk szót és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében – amelynek középpontjában az érzelmi intelligencia állt.Érzelmekről, segítő, megértő attitűdről, elfogadásról, odafordulásról, önkifejezésről szólt az Érzelmi intelligencia a családban című konferencia, ahol számos díjat és elismerést is átadtak, és meg lehetett ismerni a jól működő módszereket. A szervezők beszámolóját olvashatják a cikkben.

ertsunkszot„Tanuljunk szeretni!”-  szólt a mottó, a mai konklúzió; hogy tudjunk bocsánatot kérni, érzelmeinket kifejezni. Mindent szabad érezni!

(A konferencia beharangozója itt olvasható a moderniskola.hu  oldalon. a szerk.)
Az Értsünk szót!- trénerei, dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs számos „EQ kulcsot tett a zárba”, hogy egyre beljebb juthassunk az érzelmeink szobáiba, látogassuk meg a dühöt, a dacot, a derűt, de ne féljünk a félelemtől se. Fogalmazzuk meg érzéseinket és csak azután gondoljuk tovább , majd cselekedjünk.

ert1
Tanulunk megköszönni is, ezúttal a Felelős Szülők Iskolája által alapított díjjal tettük mindezt – BOLDOG GYERMEKEKÉRT, BOLDOG CSALÁDOKÉRT díjat adtuk át:
Díjazottak:
dr. Nádor Csaba, újszülött gyógyász és a Honvédkórházban működő Koraszülött Alapítvány
a PICi babák és családjaik testi és lelki gyógyításáért, gondozásáért végzett odaadó munkájukért kapott díjat, melyet kolleganői dr. Bodrogi Eszter és Bajnok Ildikó vettek át,
Kárász Eszter , bohócdoktorként és az Eszter-lánc mesezenekar énekeseként a gyermekek mosolyáért végzett odaadó missziójáért,
Mekler Norbert , a nagyvázsonyi Kinizsi vár kapitányaként a hagyomány és kultúra népszerűsítéséért végzett odaadó munkájáért,
Kling Rita , trénerként és az Élet Katedrális alapítójaként a felnőttképzésben és motivációs területen végzett áldozatos munkájáért
Polus Enikő , mentálhigiénés szakemberként, a Me-Se-Kö alapítójaként végzett áldozatos munkájáért vehette át ma a díjakat. Gratulálunk és köszönjük munkájukat!
A „jóbarátok „ kanapén Süveges Gergő az öt szeretetnyelv alkalmazásáról, Kárász Eszti a dacból építkező, de szeretetre és elfogadásra váró kamaszkoráról , majd a bohócdoktori „szakma” szépségéről beszélt. Balázsy Panna a női és anyai szerepekről osztotta meg gondolatait. Mindezt kendőzetlenül, vidám, odaadó példával,melyből remélhetőleg a hallgatóság is sok példát,megoldási képletet leshetett el.
Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a konferencia háziasszonya elmondta, hogy az öt éve működő Iskola jótékonysági missziója, hogy edukálja a szülőket, pszichológusok, pedagógusok és egyéb segítő írásokon keresztül és segítse a Honvéd Kórházban működő Alapítvány, akik részére 60.000Ft támogatást gyűjtöttünk az eseményen.
Köszönjük a részvételt, köszönjük az építő visszajelzéseket és minden közreműködőnek az áldozatos munkáját!
Érzelmekben gazdag ,építkező gyermeknevelést és kapcsolatépítést kívánunk szeretettel.

A szervezők”

Képek: A szervezők fotói.

Előző cikk„A kezdeti lelkesedés a mai napig tart…”- Interjú Nemes-Nagy Erika, szegedi természetismeret-tanárral
Következő cikkSzótanulás élvezetesen – Játékötletek képkártyákhoz pedagógusoknak, szülőknek