Kezdőlap jó példák

A PontVelem tanévzáró gálán félmillió forintot adományoztak a diákok

Komoly támogatást adtak a rászoruló gyerekeknek a PontVelem Okos Program keretében a résztvevő tanulók, a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra a programban gyűjtött pontjaiból. A cikkben az örömteli jótéteményen kívül meg lehet ismerni a program keretében meghirdetett három komoly tudásversenyről és azok folytatásáról is. A játékos, versenyzős programok - az Okos Iskola Kupát, a BankVelem PénzOkos Kupát, valamint a Fenntarthatósági Kupát - tovább bővítve folytatják a következő tanévben is!

csoportkep

 

 

A PontVelem tanévzáró gálán közel 100 díjazott tanár és diák vett részt, a varázslatos hangulatról Kőhalmi Ferenc profi bűvész gondoskodott. A versenyek résztvevőit 5 versenykategóriában közel 3 millió Ft értékben díjazták. A tanév során, a diákok által felajánlott félmillió Ft értékű adományt, a két legtöbbet adakozó diák adta át a Máltai Szeretetszolgálat képviselőjének. A díjátadóról készült képgaléria itt, valamint a videó ide kattintva érhető el.

buveszA tanév mérlege: tudásversenyek, témahét és a Világ Legnagyobb Tanórája

Három komoly tudásversenyt is meghirdettek az elmúlt tanévben, az Okos Iskola Kupát, a BankVelem PénzOkos Kupát, valamint a Fenntarthatósági Kupát, amelyek díjainak értéke meghaladta a 10 millió Ft-ot. A tanév kezdetén megszervezték a A Világ Legnagyobb Tanóráját. Idén első ízben valósulhatott meg a Fenntarthatósági Témahét az EMMI támogatásával, a PontVelem szervezésében. Az iskolai tematikus héthez közel 700 iskola 3 ezer osztályából 60 ezer diák csatlakozott.

A diákok és az osztályközösség jószándékú támogatása

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra támogatást adhat a programban gyűjtött pontjaiból. SegítsVelem – Adni jó!, a segítő szándékú diákok a gyűjtésekből származó pontokból 500 000 forintot adományoztak nemes célokra.

 Újrahasznosítás és ajándékok – jócselekedetek 1000 iskolában

A PontVelem programban az elmúlt évben országszerte több mint 1000 regisztrált általános iskola vett részt, a diákok száma meghaladta a 35 ezret és a számuk folyamatosan és dinamikusan nő. A szelektív hulladékgyűjtés nagyszerűen működik az iskolákban, az elmúlt tanévben 70 tonna elemet és 30 ezer mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek a diákok. Az utóbbi években 35 ezer ajándékot juttattak el az iskolákba. A nyáron 100 diák vesz részt a PontyVelem Erzsébet táborokban.

 Játékos, versengős, jótékonykodós – tovább bővül a program

A program Okos, mert értékes nyereményekkel, játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására. A program nem csak sikeres, de folyamatosan bővül is! A bővüléssel tovább nőnek az iskola, a kapcsolattartó tanár és a diákok nyerési lehetőségei, egyre változatosabb és izgalmasabb játékokat, versenyeket kínálnak a szervezők. A program a következő tanévben sem okoz csalódást résztvevőinek, folytatódik, és természetesen tovább bővül, újabb meglepetéseket és nyerési lehetőségeket kínál szeptembertől is! A szervezők nagy örömmel tapasztalták, hogy a diákok szeretnek jótékonykodni és persze erre a következő tanév során is lesz lehetőségük a PontVelem Okos Programban.

 

Előző cikkNagyon kedves nyári programterv egy kislánytól- Téged mire inspirál?
Következő cikkItt a lehetőség: legyen Ön is Microsoft Innovatív Pedagógus!