Kezdőlap jó példák

Augusztus 20-ig pályázhat a Digitális Pedagógus -díjra! Nézzen körül a módszertárban is!

Köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban. A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban részesülnek. A Tempus Közalapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2016. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni - olvasható a Tempus Közalapítvány honlapján.

tempuslogo

 

„A www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban. A Tempus Közalapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2016. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

modszertanujA beérkezett ötleteket szakértők értékelik. Az idei Felhívás fókuszában azok a módszertani megoldások, ötletek állnak, amelyek:

  • a 21. századi készségek (együttműködés, problémamegoldás, kritikus gondolkodás, kreativitás és innováció, IKT-eszközhasználat, kollaboráció, tanulási készségek) fejlesztésére fókuszálnak, és
  • kollaboratív munkaformában valósulnak meg (a tanárok közötti kollaboratív tanulási folyamat eredményeként jönnek létre, vagy a diákok együttműködésre épülő tanulását támogatják).

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására a 2016 novemberében megrendezendő Digitális pedagógus konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

digitalispedagogus3A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló Felhívás teljes szövege itt olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is (elérési útvonal:www.digitalismodszertar.tka.hu > FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÉS IRÁNYELVEK).

dmlogo_1

Az ötletek feltöltésének ideje:
2016. július 10 – augusztus 20.
helye: www.digitalismodszertar.tka.hu > FELTÖLTÉS > DIGITÁLIS MÓDSZERTÁR

Ugyanitt érhető el a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 200 ötlet, köztük a 2013-2015 között díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt megtekinthetők.

További információ a modszertar{kukac}tpf{pont}hu vagy az info{kukac}tpf{pont}hu címen kérhető.”

 

Forrás: Tempus Közalapítvány honlapja, első közzététel a moderniskola.hu oldalon: 2016. június 30.

Előző cikkDigitális oktatási módszerek? Ingyenes pedagógus továbbképzések- Deutsch Tamás
Következő cikkHogyan lehet együttműködő, talpraesett fiatalokat nevelni? Például így! Ön szerint?