Kezdőlap vezetés

    Tanévkezdő konferenciák országszerte: itt a menetrend!

    Az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2016/2017. évi tanévkezdéskor is megyei/fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciákon tájékoztatja a köznevelési intézmények vezetőit, az intézmények fenntartóit, a köznevelés országos, helyi, intézményi irányításában érintett szereplőket az új tanévet érintő főbb változásokról és szakmai feladatokról. Az Oktatási Hivatal által a megelőző tanév kezdetekor – első alkalommal – minden megyében és fővárosban szervezett tanévnyitó konferenciáin a több mint hétezer (7094 fő) fős résztvevői létszám azt mutatta, hogy nagy az igény a szakmai tanévnyitó értekezletekre.

    A most kezdődő új tanév kezdetéhez kapcsolódó programsorozatunk célja most is az, hogy hiteles és átfogó információkat, szakmai támogatást adjunk minden megyében és a fővárosban a résztvevők számára a tanévhez kapcsolódó főbb feladatokról és a jogszabályi környezet változásáról, azok értelmezéséhez az EMMI illetékes vezetőinek a közreműködésével, ezzel is elősegíteni a köznevelési intézmények szakszerű, jogszerű működését, megkönnyíteni a felkészülést a változásokra. – áll az Oktatási Hivatal 2016. 08.18-i közleményében.

    Minden megyében és a fővárosban hasonló programmal bonyolítjuk le az ez évi tanévnyitó konferenciáinkat, amelyekhez kapcsolódva a helyi szervezési feladatokat az Oktatási Hivatal területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központjai (POK-ok) látják el.

    A tanévnyitó konferenciák részletes programjai az OH honlapján (www.oktatas.hu), illetve ezen belül a 15 POK honlapján is elérhetőek lesznek az érdeklődőknek 2016. augusztus második felétől.

    Délelőtt és délután is lesznek programok

    Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2016/2017. tanévkezdést támogató konferenciáink programjai nem csak a délelőtti, hanem délutáni időpontban is megszervezésre kerülnek, ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy az intézménye illetékessége szerinti POK honlapon tájékozódjon majd a megyei tanévnyitó konferenciák pontos időpontjáról, programjáról.

    Forrás: Részletes dátumok és helyszínek az Oktatási Hivatal honlapján, itt olvashatók. 

    Mindenkinek hasznos és tartalmas konferencia-részvételt kívánunk!

     

    Forrás: pexels.com
    Forrás: pexels.com
    Előző cikkHogyan lehet együttműködő, talpraesett fiatalokat nevelni? Például így! Ön szerint?
    Következő cikkPedagógusokat is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmából – nézze meg, kit ismerhet!