Kezdőlap Digitális eszközök

Biztonságos internetezésben segít a mobilszolgáltató

Az internetbiztonság ügyében kaphatnak segítséget tanárok, diákok. 2016. szeptember 29-én a tantermekben is jelen lesznek a Telenor önkéntes munkatársai e témában, sőt, színészek bevonásával más helyszínen is rendhagyó megoldást kínálnak. Az ingyenes, neten közvetített koncert mellett hosszú távon is használhatók a most közzétett tudásanyagok. Ön melyiket használja?

Szeptember 29-én világszerte egy közös ügyön dolgozik a Telenor Csoport mind a 18 ezer munkatársa: az idei Telenor Napon „Be Smart, Use Heart”  (Légy okos, használd a szíved!) jelmondattal a biztonságos internet és a digitális zaklatás elleni küzdelem témájában több ezer diáknak tartanak oktatást. Magyarországon ezen a napon lakossági ügyfeleinek ingyenes és korlátlan Hipernetet is ad a társaság, hogy a családok kötöttségek nélkül szerezhessék be az interneten a biztonságos netezéshez szükséges összes információt és alkalmazást.

 

besmarttelenorA Telenor Csoport minden évben kijelöl egy napot, amikor a világ 13 országában – ahol jelen van a vállalat –munkatársai az utcákra, terekre vonulnak, hogy személyesen találkozzanak és beszélgessenek ügyfeleikkel és leendő ügyfeleikkel. A program célja, hogy a munkatársak megismerjék az utca emberének véleményét a telekommunikációs szolgáltatásokról, meghallgassák, hogy szerintük hogyan és mivel tehetné még jobbá működését a Telenor.

34 iskola, 134 osztály – Tudatos Net képzés

Idén szeptember 29-e ez a nap, és egy igen komoly téma, a biztonságos internetezés és a digitális zaklatás elleni küzdelem köré épülnek a Telenor Csoport leányvállalatainak aktivitásai. Összesen mintegy 18 000 munkatárs segít gyermekeknek világszerte ebben a témában. Magyarországon a Telenor közel 600 munkatársa összesen 34 iskolába látogat el, 134 osztályt, ezzel közel 3500 gyereket részesítve a www.hipersuli.hu oldalon is elérhető Tudatos Net képzésben.

Rendhagyó esemény: színészekkel, zenészekkel

A munkatársak egy része a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola soraiból fogad közel 300 gyermeket a Telenor Házban. Itt rendhagyó módon a Momentán Társulat témához kapcsolódó interaktív előadásából és a Prievara Tibor, „A 21. századi tanár” című könyv szerzőjének biztonságos internet előadásából okosodhatnak a gyerekek. A Telenor Ház programját Király Viktor koncertje zárja, melyet jutalomként a Tudatos Net oktatásban részt vevő 34 iskolában is élőben közvetít a Telenor a gyerekeknek. (A Momentán Társulattal való biztonságos internetezés előadásról korábban itt számoltunk be a moderniskola.hu oldalon.- a szerk.)

Internetbiztonságban segítő alkalmazások

Tudatos Net leckék: A Telenor minden gyermeknek és szülőnek ajánlja a „Tudatos Net” leckéket, melyeket gyors regisztrációt követően a www.hipersuli.hu oldalon érhetnek el az érdeklődők,. A játékos oktatóanyag 3 korcsoportnak szól, alsósoknak, felsősöknek és középiskolásoknak. A leckék végén változatos ellenőrző kérdésekkel győződhet meg arról gyermek és szülő, hogy sikeresen elsajátította-e a leckében tanultakat.

 

Help App: az UNICEF gondozásban készült, ingyenes Help App okostelefon alkalmazás olyan helyzetekre ad hasznos tanácsokat, amikor egy fiatalt – vagy felnőttet – bántalmazás, sérelem ér, akár testi, akár lelki piszkálódásról legyen szó. Az operációs rendszerek szerinti letöltési linkek itt érhetők el: http://www.unicef.hu/helpapp/

 

Kék vonal: A kék vonal 0-24-ig hívható, ingyenes lelkisegély-szolgálat, ahol névtelenül bárki beszélgethet az őt vagy ismerősét ért sérelmekről a vonal másik végén elérhető szakemberekkel, akik legjobb tudásuk szerint próbálnak segítő tanácsokkal szolgálni. A Kék Vonal elérhetősége 0680116111, www.kek-vonal.hu

 

F-Secure SAFE: a biztonságos internetezés alapja a tudatosság és a digitális környezet alapvető ismerete, de az automatizált kártevők és adathalászat ellen megfelelő programokkal is védelmezhetjük számítógépünket.  A Telenornál is elérhető F-Secure SAFE internet biztonsági megoldás segítségével egy előfizetéssel akár a család minden eszköze biztonságban tudható. A szolgáltatásról bővebb információ ezen a linken érhető el: https://www.telenor.hu/safe

 

Előző cikkHogyan kerülhetnek ismét hazai diákok a világ kémiai versenyeinek élvonalába?
Következő cikkA világ iskolái sorozat – Indonézia