Kezdőlap osztályfőnök

Indul a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola -Ismeretek az életnek – pályázat

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet azok az iskolák kaphatják meg, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. A pályázat nagy figyelmet fordít a felelős internet és közösségi média használatának kérdésére is.. Életrevaló tudást szerezhetnek..

forrás: pixabay.com
forrás: pixabay.com

Fogyasztói ismeretekre mindenkinek szüksége van. Ebből kiindulva új pályázat és tudásprogram indul:

„A kormány által elfogadott, Magyarország V. középtávú, 2018-ig szóló fogyasztóvédelmi politikájában prioritásként szerepel a fogyasztóvédelmi oktatási, tájékoztatási tevékenység. Ezen belül kiemelt feladatként jelenik meg a gyermekkorúak, tanköteles korúak körében a tudatos fogyasztóvá válás elősegítése, a köznevelésben a fogyasztóvédelmi ismeretek minél szélesebb körű terjesztése.

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon oktatási intézmények intézkedéseit, szemléletét értékeli, amelyek a tanulóik körében a tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek a bővítéséhez járulnak hozzá.

forrás: pixabay.com
forrás: pixabay.com

A felelős internet és közösségi média használatára is ügyelnek

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „Az „Ismeretek az életnek” alcímű pályázat célja, hogy elősegítse az általános- és középiskolás diákok fogyasztóvédelmi tudásának megalapozását, amelynek a mindennapi élet során is nagy hasznát vehetik. Emellett hangsúlyozni szükséges, hogy a pályázat nagy figyelmet fordít a tanulók körében a felelős internet és közösségi média használatának kérdésére, figyelembe véve a fogyasztói szokások online térbe való elmozdulását.”

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet azok az iskolák kaphatják meg, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, tudatos fogyasztói magatartás kialakításához.

A pályázati felhívás, adatlap és nyilatkozat megtalálható a www.kormany.hu honlapon. A pályázatot pályázati formanyomtatvány és annak részét képező nyilatkozat kitöltésével elektronikus úton kell beküldeni afogyasztovedelem@nfm.gov.hu címre. A pályázat beadási határideje folyamatos.

(A pályázati kiírás, a pályázat beadásához szükséges formanyomtatvány és a pályázatról szóló segédanyag elérhető ezen a linken, a jobb fölső dobozban. A szerk. )

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

Előző cikkKözszolga.hu: A 2016. szeptemberétől érvényes pedagógus bértábla
Következő cikkMentse el! EMMI: Tanévkezdést támogató szakmai anyag a 2016/2017. tanévre