Kezdőlap hírmozaik

    Pedagóguskonferencia: Innovatív technikák és a problémamegoldás fejlesztése

    2017-.szeptember 12., Budapest – Nemzetközi gyakorlatokat is felvonultató módszertani konferenciára invitálja a középiskolai tanárokat a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja október 14-én. A Los Angeles-i és dublini egyetemről érkező oktatáskutató szakemberek előadását követően a résztvevők maguk is kipróbálhatják a gyakorlatban az esettanulmány-megoldást mint a problémamegoldást és a komplex, elemző gondolkodást fejlesztő technikát.

    A Mathias Corvinus Collegium ingyenes módszertani konferenciája a középiskolai tanároknak, egyetemi oktatóknak és leendő pedagógusoknak kínál lehetőséget, hogy innovatív szemléletű gyakorlati technikákkal gazdagítsák mindennapi munkájukat.

    „Az MCC Középiskolás Programja élen jár az e-learning alapú oktatási módszerek alkalmazásában, képzési alkalmainkon pedig előszeretettel használunk újszerű pedagógiai megközelítéseket, így az esettanulmány-megoldást is. Látva képzéseink hatékonyságát, úgy véltük, hogy minél több középiskolai tanárnak érdemes lenne megismerkednie ezekkel az innovatív problémamegoldást és kritikus, elemző gondolkodást fejlesztő technikákkal. Konferenciánkon arra törekszünk, hogy a műhelymunkákon maguk a résztvevők is megtapasztalhassák a szóban forgó módszerek előnyeit” – mondta Wittmann Zsolt, az MCC Középiskolás Programjának megbízott vezetője.

    A rendezvényen olyan szakemberektől hallhatnak előadást az érdeklődők, mint Dr. Teresa Mary Hudock, a Dél-Kaliforniai Egyetem (University of Southern California) Nemzetközi Tanulmányok Tanulmányi Központjának (CALIS) alapító igazgatója, aki maga is középiskolai és egyetemi tanár, vagy Dr. Leeanne Hinch, a Dublini Egyetem (Dublin City University) Tehetséggondozó Ifjúsági Központjának tanítási módszertannal foglalkozó oktatáskutatója. Az interaktív műhelymunkák Magyarország első esettanulmány-megoldó közössége, a Case Solvers csapatának együttműködésével valósulnak meg, akik immár ötödik éve oktatják az esetmegoldás technikáját a legnevesebb üzleti iskolák hallgatóinak és középiskolás diákoknak.

    Az angol nyelvű előadásokra igény szerint tolmács fülhallgatót is biztosítanak a szervezők. Továbbá a rendezvényen minden vendég egy rövid módszertani füzetet is kap, ami összefoglalja a konferencián elhangzott tartalmakat.

    A konferencia minden érdeklődő számára ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni október 9-ig lehet az MCC honlapjának (www.mcc.hu) esemény menüpontján keresztül.

    További információ:

    Sajtókapcsolat:

    Lendvai Eszter

    BRD Communications

    +36 20 4370402

    lendvai.eszter@brdcomm.hu

    ………………………………………………………………………………..

    Mathias Corvinus Collegium

    A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése.

    www.mcc.hu

    Előző cikkA tehetségnek is kell segítség
    Következő cikkDigitális Esély 2016 pályázat – október 7-ig!