Kezdőlap IKT

Elindult a Mobil Digitális Iskola – utazó high-tech megoldások a tanteremben

 Mobil Digitális Iskola (Mobidik) program indult útnak Komáromban a Feszty Árpád Általános Iskolában, a Mobidik segítségével a gyerekek a jövő digitális oktatási környezetében vehetnek részt tanórákon - közölte az oktatási államtitkárság kedden az MTI-vel.

 

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Mint írták, a diákok a modern felszerelés használata mellett számos különleges tananyaggal ismerkedhetnek meg, például nyomtathatnak 3D-ben, tanulhatnak LEGO robotikát, pénzügyi tudatosságot, programozást, megismerkedhetnek a fenntarthatóság fogalmával, de akár egy különleges biológia órán is részt vehetnek. A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy minden digitális eszközzel felszerelt speciális irodakonténer, amely egy utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolák számára. A heti program tematikus blokkokra oszlik: minden délelőtt öt tanórában egy-egy adott témában tartják az órákat (programozás, pénzügyi ismeretek, fenntarthatóság, klasszikus tanórák (biológia, történelem, matek), amelyet délután egy-egy szakkör követ.
A projekt Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Digitális Mintaiskola projekt keretében indult útjára.
A közleményben felidézték, hogy 2016. októberében fogadták el Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (MDOS). A stratégiában foglalt digitális fejlesztéseket megelőzően elindult a Digitális Mintaiskola projekt, amelynek keretében – az állami, civil és piaci szereplők összefogásával, 10-12 köznevelési intézmény bevonásával – történik a későbbi digitális fejlesztések technológiai, személyi és pedagógiai feltételeinek előzetes tervezése, kialakítása, finomhangolása és beválás-vizsgálata.

Hirdetés

Forrás: mti.hu