Kezdőlap hírmozaik

    Ötödik hete van úton a Mobidik, az utazó high-tech tanterem

    Érdeklődéssel és csodálkozással fogadják az ötödik hete úton lévő különleges tantermet, a Mobidik-et, ami most Pécsett állomásozik. Mi van benne, miért jó ez, mihez köthető? - ezt mutatjuk be. A most bekapcsolódóknak: Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy minden digitális eszközzel felszerelt speciális irodakonténer, amely egy utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolák számára. "

     

    Ötödik hete van úton a Mobidik, amely hatalmas sikert arat a gyermekek és tanáraik körében.

    A program elindulásakor a moderniskola.hu így mutatta be a fejlesztést:  ” A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy minden digitális eszközzel felszerelt speciális irodakonténer, amely egy utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolák számára. ”

    Ezen a héten a pécsi Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet tanulói kóstolhatnak bele a digitális tanterem érdekességeibe. A Mobidik segítségével a gyerekek a jövő digitális oktatási környezetében izgalmas tanórákon vehetnek részt.

    A diákok a modern felszerelés használata mellett számos különleges tananyaggal ismerkedhetnek meg, például nyomtathatnak 3D-ben, tanulhatnak LEGO robotikát, pénzügyi tudatosságot, programozást, megismerkedhetnek a fenntarthatóság fogalmával, de akár egy különleges biológia órán is részt vehetnek. A Mobil Digitális Iskola (Mobidik) projekt Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Digitális Mintaiskola projekt keretében indult útjára.

    A foglalkozások alkalmával a diákok által kitöltött kérdőíveknek köszönhetően, egyedülálló, országos tanulmány készül a diákok fogyasztási szokásai kapcsán, általános kérdések, az internethasználat és digitális eszközök használatának tekintetében is.

    További információk a Mobidik weboldalán találhatók.

    Előző cikkElindult a Pénz7, a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete – 1100 iskola vesz részt
    Következő cikkA 2016. évi Országos kompetenciamérés iskolai és tanulói eredményei