Kezdőlap hírmozaik

    Titanic MasterClass Szakmai programok a Titanicon

    Április 6-án kezdődik és április 13-áig tart Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi mellett új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-UpCinema@Ódry Színpad SZFE” is, ahol a vetítések mellett a Titanic MasterClass színesíti a fesztivál kínálatát. A programsorozat keretében izgalmas beszélgetések várhatóak a Titanicon futó egy-egy filmhez kapcsolódóan: az Ewan McGregor által rendezett Amerikai pasztorál- ról és Philip Roth-ról, a legendás angol rendező, Terence Davies A lélek saját társat választ című drámája mentén pedig Emily Dickensonról. A közönség találkozhat Török Ferenc 1945 című alkotásának operatőrével, Ragályi Elemérrel, valamint az idei zsűri egyik tagjával, Frédéric Strauss francia filmkritikus, forgatókönyvíró-rendezővel is. A beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

     

    Fotó: „Ewan McGregor által rendezett Amerikai pasztorál”

     

    Csütörtökön kezdődik és április 13-áig tart Budapesten a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi mellett új helyszínként bekapcsolódik a „Pop-UpCinema@Ódry Színpad SZFE” is, ahol a vetítések mellett a Titanic MasterClass színesíti a fesztivál kínálatát. A programsorozat keretében izgalmas beszélgetések várhatóak a Titanicon futó egy-egy filmhez kapcsolódóan: az Ewan McGregor által rendezett Amerikai pasztorál- ról és Philip Roth-ról, a legendás angol rendező, Terence Davies A lélek saját társat választ című drámája mentén pedig Emily Dickensonról. A közönség találkozhat Török Ferenc 1945 című alkotásának operatőrével, Ragályi Elemérrel, valamint az idei zsűri egyik tagjával, Frédéric Strauss francia filmkritikus, forgatókönyvíró-rendezővel is. A beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

     

    ÁPRILIS 6-án, csütörtökön 16:45-kor FÓKUSZBAN: Amerikai pasztorál címmel lesz beszélgetés Philip Roth 1997-ben napvilágot látott Pulitzer-díjas regényéről, melyet a kétszeres Golden Globe-jelölt, a történet főhősét is megformáló Ewan McGregor vitt filmre.Rendezőkéntez első nagyjátékfilmje. A beszélgetés résztvevői: M. Nagy Miklós, az Európa Kiadó igazgatója és Csákvári Géza filmkritikus, a moderátor Szalkai Réka. A filmet április 10-én 20 órakor és 11-én 18.30-kor vetítik majd szintén a Pop-UpCinema@Ódry Színpad SZFE-n.

     

    ÁPRILIS 7-én, pénteken 16:45-korVendégünk a végtelenből címmel Bollobás Enikőtart előadástEmily Dickinsonéletéről és költészetérőlA lélek saját társat választ(A QuietPassion) című Terence Davies filmhez kapcsolódóan. A legendás angol rendező megindító filmjét április 7-én 20 órakor az Ódryn, 9-én 20.30-kor pedig az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik.

    ÁPRILIS 10-én, hétfőn 16:45-korTörök Ferenc 1945 című alkotásának operatőrével, Ragályi ElemérrelSzabó Gábor beszélget,

     

    ÁPRILIS 11-én, kedden 16:45-kor pedig Katasztrófa utáncímmel Strausz László, Varga Balázs filmtörténészek és Zombory Máté szociológus beszélgetnek a filmről. Az 1945-öt április 8-án 20:30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 10-én 18 órakor a Pop-UpCinema@Ódry Színpad SZFE-n, 12-én, szerdán 21 órakor pedig a Toldi moziban nézhetI meg a közönség a Titanicon.

     

    Végül  ÁPRILIS 12-én, szerdán 16:45-kor A francia szerzői film jövője és piaca címen tart előadást Frédéric Strauss, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrijének tagja,francia filmkritikus, forgatókönyvíró és rendező, francia nyelven, tolmácsolással. A moderátor Gyenge Zsolt filmkritikus.

     

    A Titanic MasterClass programsorozat helyszíne aPop-Up Cinema @Ódry Színpad, SZFE (1088 Budapest, Vas u. 2/c.). A beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

     

    Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=3uxogD0GRWE

    http://titanicfilmfest.hu/

    http://www.facebook.com/titanicfilmfest

    Bővebb információ: Tamás Dorka – 30 474 55 92 – tamas.dorka@chello.hu

    Előző cikkHatékony konfliktuskezelés a pozitív nevelés eszközeivel
    Következő cikkVersenyfilmek és vendégek az idei Titanic filmfesztiválon