Kezdőlap osztályfőnök

Mit tegyen a gyerek, ha ellopják az adatait a neten?

Több mint 750 diák részesül a biztonságos internethasználatról szóló képzésben.Biztonságos internet oktatás és tanárképzés a Hipersulikban a Digitális Témahét keretében Az elmúlt év sikereit követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) szervezésében idén is megrendezik Digitális   Témahetet. A 7 napos programsorozat célja a digitális oktatási eszközök ismertségének növelése a közoktatásban.  A kezdeményezéshez a Telenor is csatlakozott: a digitális oktatási programjában, a Hipersuliban részt vevő iskolákban gyújtotta be a biztonságosinternet-képzés rakétáit.

 

fotó: pixabay.com

 

Hirdetés

 

 

A 2017-es Digitális Témahéten a Telenor 41 önkéntesének részvétel több mint 750 diák részesül a biztonságos internethasználatról szóló képzésben, közel 20 pedagógus pedig Hipersuli-alapképzésen vehet részt. A Hipersuli a Telenor digitális oktatási programja, célja azonos a Digitális Témahét célkitűzéseivel, azaz a digitális eszközök, az internet közoktatásban való ismertségét, azok alkalmazását terjeszti. A Hipersuliban résztvevő 7 iskola 80 pedagógusa ehhez rendszeres, speciális tanárképzést kap, több intézményben pedig eszközökkel és Hipernettel is támogatja a Telenor a digitális oktatást.

Játék, tanulás, közösség az interneten – csak tudatosan

A Digitális Témahéten a Hipersuli a biztonságos nethasználat oktatása került, amely a különböző korosztályoknak megfelelő mélységben és formában segít megérteni az internet működését, célját és lehetőségeit, a reklámokat, a közösségi oldalak és az online viselkedés sajátosságait. A képzésen szerepet kap, hogy a gyerekek megtanulják, mi az övék az interneten, mit értünk személyes adatok alatt, mit tegyenek ezek védelme érdekében és mi a teendő, ha beütött a baj, és visszaélés áldozataivá válnak. Míg az alsós korosztály 90 perces játékos foglalkozások keretében ismerkedhet a témával, a felsős diákok a Momentán Társulat improvizatív “biztinet” előadása révén fejlesztheti ismereteit a biztonságos és tudatos netezés témájában.

A Digitális Témahéten a Telenor a Hipersulin kívüli tanárok képzését is célul tűzte ki

A Digitális Témahét keretében a Hipersuli-tanárképzés különlegessége, hogy nem a Hipersuli programban résztvevő tanárokat célozza: a 15 órás alapképzésben bármely iskola érdeklődő pedagógusa részt vehet, elsajátíthatja az okostelefonok, táblagépek tantermi használatának alapjait az eszközhasználattól a pedagógiai módszertanig. A képzés végén a részt vevő tanárok digitális oklevelet kapnak a program sikeres teljesítéséről.

A Hipersulikban a digitális oktatás legújabb vívmányai is terítékre kerülnek

A Hipersulihoz az oktatás területén dolgozó magyar startupok is csatlakoztak, így a Hipersuli tanárai és diákjai a legmodernebb megoldásokat használhatják, a startupok pedig releváns tesztközönségtől kapnak használati visszajelzéseket és határozhatják meg a szükséges fejlesztési irányokat. A  Telenor a Hipersuliban lehetőséget biztosít a tanároknak, hogy virtuális valóság (VR) eszközöket alkalmazzanak a tanórákon, így a digitális eszközök a klasszikus oktatási módszerek hatékony kiegészítőjévé válhatnak: a különleges élményt nyújtó technológia kiváló motiváció a gyerekeknek a kevésbé izgalmas anyagrészek gyors és hatékony elsajátítására.

Részletek a Digitális Témahétről és a Hipersuliról: www.digitalistemahet.hu, www.hipersuli.hu

 

A Telenor Magyarországról

A Telenor Csoport részeként az 1994-ben Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat, 30 %-os piaci részesedésével a hazai piac egyik vezető mobil távközlési vállalata. 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetőt lát el hatékony, megfizethető és könnyen használható hang- és adatátviteli megoldásokkal, mobil tartalmakkal és értéknövelt szolgáltatásokkal. Országosan elérhető Hipernet hálózatának folyamatos fejlesztésével, innovatív megoldásaival a hazai piac hosszú távú befektetője. A Telenor évek óta elkötelezett az átlátható működés és az etikus vállalati magatartás iránt: a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként csatlakozott a Transparency International hazai Vállalati Támogatói Fórumához. A Hipersuli Oktatási Programról] és a Telenor Magyarország egyéb vállalati felelősségvállalás programjairól és tevékenységéről bővebben olvashat a https://www.telenor.hu/fenntarthatosag oldalon, valamint a vállalat 2014-es fenntarthatósági jelentésében.

 A Telenor Csoportról

A Telenor Csoport nemzetközi szinten nyújtja távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltatásait. Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán rendelkezik mobil érdekeltséggel, és 33 százalékos részesedése van a 14 piacon működő VimpelCom Ltd-ben. A norvégiai központú Telenor a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója – 186 millió mobil előfizetővel 2014 negyedik negyedévében, 107 milliárd norvég korona éves árbevétellel (2014), és mintegy 33 ezer alkalmazottal. Bővebben a Telenor Csoportról: www.telenor.com