Kezdőlap jó példák

„Elfogadlak!” – eTwinning tavaszi kampány – jó gyakorlatokat várnak

A befogadásról, beilleszkedésről szóló jó gyakorlatokról szóló képekkel és videókkal lehet pályázni az eTwinning nemzetközi intézményi együttműködés felhívására: "Az „Elfogadlak!” kampány során arra keressük a válaszokat különféle megjelenítési formákban, hogy a magyar iskolákban hogyan valósul meg a befogadás és beilleszkedés, milyen példákat lehet ebben követni, és mi válhat példaértékű viselkedéssé. Gondolkodjunk együtt, hogy milyen tevékenységeinkkel tudunk aktívan szerepet vállalni abban, hogy nőjön az egymás iránti elfogadás mértéke!" Várják a pedagógusoktól és a tanulóktól a minél tartalmasabb, ötletesebb pályamunkákat. Benyújtási határidő: 2017. május 15. 9 óra.

„2017-ben több eTwinning tevékenységgel a megkülönböztetés-mentességet szorgalmazzuk, ezért kapcsolódva a központi, európai kampányhoz, az idei hazai eTwinning kampány is az Inklúzió témája köré épül.” A sulinet hírmagazin felhívását közöljük.

tavasz

„A jelentős társadalmi, kulturális, gazdasági hatások az oktatást is elkerülhetetlenül befolyásolják, ezért mára az inklúzió fogalma is kibővült. A befogadás irányultsága alatt alapvetően már három fő területet is értünk, ahol szeretnénk elősegíteni a megkülönböztetés-mentes attitűd kialakítását: kulturális különbségek terén, földrajzi akadályok szintjén és az oktatási nehézségek leküzdésének frontján. A törekvés célja, hogy az oktatás során a gyakorlatban minden tanuló sajátos szükségleteiről gondoskodjunk, készségeiknek, képességeiknek megfelelően, és egy gyermek se maradjon hátrányos helyzetben semmilyen tekintetben. A témához kapcsolódó fogalommeghatározásokat ebben a cikkünkben találja.

Az „Elfogadlak!” kampány során arra keressük a válaszokat különféle megjelenítési formákban, hogy a magyar iskolákban hogyan valósul meg a befogadás és beilleszkedés, milyen példákat lehet ebben követni, és mi válhat példaértékű viselkedéssé. Gondolkodjunk együtt, hogy milyen tevékenységeinkkel tudunk aktívan szerepet vállalni abban, hogy nőjön az egymás iránti elfogadás mértéke!

Várjuk pedagógusoktól és tanulóktól a minél tartalmasabb, ötletesebb pályamunkákat:

  • maximum egy perc hosszúságú videókat (kérjük, magát a videót is küldje el, ne (csak) videómegosztó oldalra mutató hivatkozást)
  • és/vagy egy hagyományos vagy digitális rajzból készített/montázs kép (jpg vagy png formátum), melynek kizárólagos paraméterei: 820 képpont szélesség és 312 képpont magasság. A legjobb alkotások az eTwinning Hungary Facebook oldalának borítóképeivé is válhatnak!

Benyújtási határidő: 2017. május 15. 9 óra.

A pályázathoz az itt található űrlap kitöltése szükséges, valamint a pályamű beküldése az etwinning@oh.gov.hu e-mail címre!

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a pályázat beküldésével a pályaművek közzétételéhez is hozzájárulnak* ezért amennyiben diákok is szerepelnek a pályaművekben, szíveskedjenek gondoskodni a megfelelő engedélyekről.

A pályázó pedagógusokat és diákjaikat eTwinning nyereményekkel jutalmazzunk, valamint azok között a pedagógusok között, akik a kampány alatt regisztrálnak a központi portálra és pályáznak is a kampányban, az idei eTwinning Éves Konferencián való részvételt sorsolunk ki, melynek helyszíne: Málta.

*A nyereményjátékot az Oktatási Hivatal a http://www.etwinning.hu oldalon, https://twitter.com/eTwinningHu Twitter oldalon és a https://www.facebook.com/etwinninghu Facebook oldalon népszerűsíti, a játékosok a pályázat beküldésével hozzájárulnak, hogy a beküldött alkotásokat az Oktatási Hivatal felhasználja, az alábbi felületeken közzétegye:
http://www.etwinning.hu,
https://www.facebook.com/etwinninghu,
https://www.youtube.com/channel/UCaketypErGkTYpf8Luy9-fg

A nyereményjátékban részt vevők feltétel nélkül beleegyeznek abba, hogy személyes adataikat az Oktatási Hivatal a nyereményjátékban való részvétel céljából, és a cél megvalósulásához szükséges ideig felhasználja és kezelje.
Az Oktatási Hivatal a játékosok személyes adatait rögzíti, azokat bizalmasan kezeli, és csak a nyereményjátékban foglalt kötelezettségeinek teljesítéséhez használja fel. A játékosok személyes adatait harmadik személynek kizárólag a nyeremény átadása, vagy eljuttatása céljából adja át.

A nyereményjátékban az Oktatási Hivatal munkatársai és a Ptk. 685.§.b. pontjában meghatározott közeli hozzátartozói nem vehetnek részt. Amennyiben az Oktatási Hivatal tudomására jut, a nyereményjátékból jogosult kizárni azt a játékost, aki nem felel meg a jelen Szabályzatban leírtaknak.”

Forrás: http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/etwinning/elfogadlak

Előző cikkA diákokat elvarázsolta és lekötötte a 3D Galéria – de hogyan? Egy tanár beszámolója
Következő cikkHogyan segítenek „Tinédzserország lakóinak” az ifjúságsegítők?