Kezdőlap Digitális eszközök

Hogyan készüljünk a jövő munkájára a diákokkal ? Pedagógusok és a Jövő Munkája – Future Work Festival május 17-19

Drámai átalakulás közepén járunk. A körülöttünk zajló technológiai fejlődés olyan jelentőségű, mint az ipari forradalom volt. A humanoid robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésével gyökeresen átalakul a munka világa is. Szakmák tűnnek el és jönnek helyette újak. Hogyan lehet felkészülni erre a hatalmas változásra? Mit tanuljanak a diákok, mit jelent a "jövőt álló tudás", kell-e még diploma a boldoguláshoz? Mit tud az oktatás tenni azért, hogy felkészültek legyenek a diákok a jövőre? Erről szól a Future Work Festival május 17-én Budapesten, az Akvárium Klubban. A pedagógusokat azonnal használható módszerekkel, gyakorlatias oktatási bemutatókkal és kedvezményes jegyekkel várjuk!

Erről szól a Future Work Festival május 17-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

Mi számít?  Az EQ és a fejlődés

A robotika, automatizáció, mesterséges intelligencia, 3 D nyomtatásnak köszönhetően teljesen átalakul a munka világa. Már most csetbotok válaszolnak kérdéseinkre az ügyfélszolgálatokon és sokszor a híreket is botok írják. Ma már 4 – 18 hónap alatt olyan IT -s programozói végzettség szerezhető, amivel azonnal álláslehetőséget ajánlanak a legnagyobb IT cégek (alá is kell írni egy papírt arról, hogy résztvevőként nem keresel munkát, előbb ők ajánlanak), akkor milyen szerepe lesz a diplomának? Éppen a mérnöki képzéseben fordul elő, hogy az első évben tanult egyetemi tananyag a negyedik év végére elvultnak számít -teljesen újra kell hát gondolni az oktatás szerepét és jövőjét. Kiemelkedő szerepe lesz az érzelmi intelligenciának és a képességek fejlesztésének, amire már itthon is létrejöttek cégek: a középiskolásoknak és egyetemistáknak olyan képességeket tanítanak, amivel pályakezdőként tudnak problémát megoldani, csapatban dolgozni, prezentálni, mindezt az állást ajánló cégekkel szorosan együttműködve.

A Future Work Festiválon külön teremben szólnak a fiatalokhoz, a karrierváltókhoz és a szülőkhöz, illetve hozzátok, pedagógusokhoz. Új trendeket felvillantó bemutató tanításokat, előadásokat láthattok. Itt lesz Pekka Pekura finn matematika tanár, aki – saját bevallása szerint – a jövő matematikáját tanítja, amit imádnak a diákok. Vekerdy Tamás pszichológus a jövő oktatásáról beszél, akit utána szabadon kérdezhettek a témában. Szó lesz robotikáról, kódolásról, pedagógusoknak létrehozott élménylaborról, képességfejlesztésről, az eltűnő szakmákról és azokról is, amelyet a technikai fejlődés ad. Miért kell mindenkinek kortól, nemtől és szakmától függetlenül tanulnia és edzenie a jövőre? Mit tud az oktatás tenni azért, hogy felkészültek legyenek gyermekeink? Mit tudnak a szülők? Miért kell magunkat is – nem csak a gyerekeket – transzformálunk…
„nem akarok sztár lenni..”

 A jövőtálló szakmákról és a karrierutakról

Milyen „jövőtálló” szakmák vannak, merre induljanak? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a diákok a fesztiválon. Csütörtökön és pénteken ugyanis coachok várják őket délutánonként, hogy segítsenek nekik együtt kitalálni, hogy melyik irány lenne a legjobb a pályaválasztásban. Találkozhatnak olyan tizenévessel, aki youtuberként már megalkotta a saját munkarendjét, szülei pedig arról beszélnek, hogyan tudták feldolgozni azt, hogy a gyermekük egy teljesen új szakmában képzeli el a jövőjét. Milyen jövő vár a különböző iparágakra? Milyen végzettséggel, milyen karrierútra számíthatnak a diákok? A szerdai egész napos esemény után csütörtökön és pénteken délutánonként 24 workshopon lehet beszélni az iparágak jövőjéről kerthelyiségekben, közösségi irodákban és egy templomban.
Jöjjön velünk a tanároknak szóló kedvezménnyel 
​A  20%-os kedvezményes jegyvásárlás​ra jogosító kuponkód:FWF_2. Használata:
 

Amikor a vevők ellátogatnak a Future Work Festivál jegyvásárlás oldalára, a regisztráció után kuponkódnál kell​ érvényesíteni ezt a kódot. Fontos info: a kuponkóddal 20% kedvezménnyel jöhettek el a fesztiválra és a szervezők csoportos kedvezményt is adnak.

Az esemény Facebook oldala, ahol még több információt lehet találni: https://www.facebook.com/futureworkfestival/?fref=ts
Robot construction worker with various tools. Technology concept. Isolated on white
További videók a témában:
Előző cikkSzívmelengető kezdeményezés a „Kézenfogva” ballagó diákoktól
Következő cikkLegyen Ön is Microsoft Innovatív Pedagógus Szakértő!