Kezdőlap Digitális eszközök

    Újra lendületben a Pénziránytű ingyenes akkreditált tanár továbbképzései

    A jó idővel együtt megérkeztek a továbbképzési palettára a Pénziránytű Alapítvány népszerű, pénzügyi témájú ingyenes tanár-továbbképzései. Az országszerte ingyenesen zajló képzések aktualitását az is növeli, hogy a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kerettanterv szerint kötelező lesz a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása. A Pénziránytű Alapítvány a élményszerű képzés mellett ingyenes tankönyvekkel is segíti a téma tanítását.

     

    A kiemelkedő elégedettséggel zajló továbbképzéseket

    • középiskolai tanároknak – Mindennapi pénzügyeink,
    • általános iskolai tanároknak – Pénzügyek a mindennapokban – címmel szervezik a Pedagógiai Oktatási Központok (POK-ok) közreműködésével.

    Népszerűségük oka, hogy az elméleti háttértudás mellett számos, a korosztályhoz illeszkedő módszertani ötletet, segítséget is adnak a nem közgazdász végzettségű – életvitel, technika, matematika, földrajz, történelem, idegen nyelv vagy bármilyen más – szakos tanároknak.

    A középiskolai tanároknak szóló képzés külön aktualitása, hogy szeptembertől minden szakgimnázium 10. évfolyamán kerettanterv szerint kötelező lesz a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása. Az idei tanévben már néhány szakgimnáziumban pilot jelleggel bevezették a tantárgyat – az ebben résztvevő tanárokat is a Mindennapi pénzügyeink képzési programja alapján késztették fel 2016 augusztusában az Alapítvány trénerei, a visszajelzések alapján nagy elégedettséggel. A 2017 tavaszi képzések helyszíneiről és a jelentkezési felület eléréséről a http://penziranytu.hu/tanarkepzes-idopontjai-es-helyszinei oldalon olvasható tájékoztatás.

    Az általános iskolai tanároknak szóló Pénzügyek a mindennapokban című képzést nagy érdeklődés előzte meg, mielőtt 2016 őszén elindult. A java még csak most kezdődik, áprilistól júniusig körülbelül négyszáz jelentkezőt tudnak fogadni az ingyenes képzésekre országszerte, a helyszínek és a jelentkezési felület a http://penziranytu.hu/tanartovabbkepzes-0 oldalról érhető el.

    Az érdeklődő tanároknak további segítséget nyújthat majd a tanításban, hogy a tavasszal megjelenik és a következő tanévre a KELLO felületén rendelhető lesz a 7-8. osztály számára készült Küldetések a pénz világában című új tankönyv és munkafüzet, amelyből a Pénziránytű Alapítvány 60.000 példányt ingyenesen tud az iskolák rendelkezésére bocsátani.

    Előző cikkFenntarthatósági Témahét: tematikus tanórák, pályázatok, szelektív hulladékgyűjtés
    Következő cikkGondolatok az általános iskolai komplex művészeti nevelésről