Kezdőlap jó példák

Lendületben a Pénziránytű: ingyenes akkreditált tanár továbbképzések és tankönyvek

A tavaszi szezonban is elindultak és sikerrel zajlanak a Pénziránytű Alapítvány népszerű, pénzügyi témájú ingyenes tanár-továbbképzései. Az országszerte ingyenesen zajló képzések aktualitását az is növeli, hogy a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kerettanterv szerint kötelező lesz a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása. A Pénziránytű Alapítvány az élményszerű képzés mellett ingyenes tankönyvekkel is segíti a téma tanítását.

 

 

A kiemelkedő elégedettséggel zajló továbbképzéseket az alábbi címekkel és célcsoportoknak szervezik:

  • középiskolai tanároknak – „Mindennapi pénzügyeink”,
  • általános iskolai tanároknak – „Pénzügyek a mindennapokban.”

Szervezésben részt vesz a Pénziránytű Alapítvány, a Pedagógiai Oktatási Központok (POK-ok) közreműködésével.

Népszerűségük oka, hogy az elméleti háttértudás mellett számos, a korosztályhoz illeszkedő módszertani ötletet, segítséget is adnak a nem közgazdász végzettségű – életvitel, technika, matematika, földrajz, történelem, idegen nyelv vagy bármilyen más – szakos tanároknak.

Középiskolai tanároknak ezért aktuális  – itt vannak a helyszínek

A középiskolai tanároknak szóló képzés külön aktualitása, hogy szeptembertől minden szakgimnázium 10. évfolyamán kerettanterv szerint kötelező lesz a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása. Az idei tanévben már néhány szakgimnáziumban pilot jelleggel bevezették a tantárgyat – az ebben résztvevő tanárokat is a Mindennapi pénzügyeink képzési programja alapján késztették fel 2016 augusztusában az Alapítvány trénerei, a visszajelzések alapján nagy elégedettséggel. A 2017 tavaszi képzések helyszíneiről és a jelentkezési felület eléréséről a http://penziranytu.hu/tanarkepzes-idopontjai-es-helyszinei oldalon olvasható tájékoztatás.

Májusban miskolci, szekszárdi és balassagyarmati helyszínekre lehet még jelentkezni.

Általános iskolai tanárok: 400 jelentkezőt várnak!

Az általános iskolai tanároknak szóló Pénzügyek a mindennapokban című képzést nagy érdeklődés előzte meg, mielőtt 2016 őszén elindult. A java még csak most kezdődik, áprilistól júniusig körülbelül négyszáz jelentkezőt tudnak fogadni az ingyenes képzésekre országszerte, a helyszínek és a jelentkezési felület a http://penziranytu.hu/tanartovabbkepzes-0 oldalról érhető el.

Májusban és júniusban Kecskemét, Pécs, Eger, Szombathely, Budapest, Szolnok, Veszprém, Debrecen és Miskolc is helyszínt ad a képzésnek.

60 ezer könyv  ingyenesen! 

Az érdeklődő tanároknak további segítséget nyújthat majd a tanításban, hogy május 2-tól https://konyvtarfejlesztes.kello.hu -en rendelhető a 7-8. osztály számára készült Küldetések a pénz világában című új tankönyv és munkafüzet, amelyből a Pénziránytű Alapítvány 60.000 példányt ingyenesen tud az iskolák rendelkezésére bocsátani. A középiskolásoknak szóló Iránytű a pénzügyekhez” című tankönyv április második felétől rendelhető a tankönyvlistáról, valamint mindkét tananyag elektronikusan elérhető a http://penziranytu.hu/tankonyvek honlapon.

Előző cikkGondolkodni – más – hogy ? – konferencia a kisgyermekkori gondolkodásfejlesztésről, május 24.
Következő cikkSkype az osztályban 2.0. – hogyan használjuk a netet biztonságosabban? Safer Internet Program