Kezdőlap hírmozaik

Rajzfilmes tábor a Pannónia Stúdióban!

Kevés olyan gyerek akad, akinek ne jutott volna eszébe, milyen lehet rajzfilmet készíteni, akinek a fejében nem állt össze a saját animációs mozija. Azt mondják, hogy az efféle fantáziáláshoz komoly képzelőerő kell, én azonban azt gondolom, elsősorban tudás kell hozzá, tudás arról, hogyan is készül a rajzfilm.S ezt most a Pannónia Stúdió meg is mutatja. A Stúdió június 19-től induló, augusztusig tartó több nyári táborában a résztvevők tevőlegesen is megismerhetik ezt a kreatív világot.

 

Hirdetés

 

A kulisszák mögött

Könnyen lehet, hogy a jövő animációs filmjeinek rendezői kerülnek majd ki abból a táborból, amelyet erre a nyárra hirdetett meg a nagymúltú rajzfilmsúdió. A nyári táborba hét és tizennégy év közötti gyerekeket várnak, olyan fiúkat és lányokat, akik szeretnének megismerkedni a rajzfilmkészítés csínjával-bínjával. Az sem baj, ha a jelentkezőknek van kedvencük a hazai animációs filmek közül, mert a táborban ennek készítésével ismerkedve pillanthatnak be a rajzfilmes kulisszák mögé.

 

A mozitól a képkockáig

A tábor szervezői szerint a táborlakók közös mozizással kezdik a programot, amelynek során legkedvesebb rajzfilmjüket fogyasztják majd el, megfelelő pattogatott kukorica, illetve limonádé vidám kíséretében. Majd a közös filmélményre építve ismerhetik meg az animáció különféle technikáit, fázisait, trükkjeit, eljárásmódjait. Kiderül például, hogyan kell megtervezni egy figurát, hogyan készül a rajzfilmes háttér, hogyan készülnek a kulcsjelenetek, hogyan festik ki a képkockákat, egyszóval kiderül, hogyan kel életre a rajz, vagy a bábfigura.

Az egyhetes tábor végére még arra is lesz lehetőségük a gyerekeknek, hogy elkészítsék első saját animációjukat is.

Témák és turnusok

Mivel a az egyes turnusok az egyes témákhoz, illetve filmekhez kapcsolódnak, a választás során fontos tudni, hogy mikor, mivel foglalkoznak a táborlakók. Nos, a témák és időpontok a következők:

június 19-23. – Lúdas Matyi,

június 26-30. – János vitéz,

július 03-07. – Macskafogó,

július 10-14. – Az idő urai,

július 17-21. – A hercegnő és a kobold,

július 24-28. – Lúdas Matyi,

július 31-08.04. – János vitéz,

augusztus 07-11. – Macskafogó,

augusztus 14-18. – Az idő urai,

augusztus 21-25. – A hercegnő és a kobold.

A tábor nem bentlakásos, a foglalkozások minden hétköznap kilenctől tizenhét óráig tartanak. A tábor díja: 45.000.- Ft, amely az ebédet, a tízórait és az uzsonnát is tartalmazza.

Részletesebb tájékoztatást a pannoniastudio@pannoniastudio.com címen kaphatnak az érdeklődők.

S tegyük hozzá, reméljük, idővel ők is olyan pompás animációs filmeket készítenek majd, mint a Dr. Bubó, A kockásfülű nyúl vagy épp a Mézga család…

 

forrás: Kelló Könyvkultúra