Kezdőlap jó példák

Kinek lesz munkája a jövőben? Skype a tanórán dr. Juhos Andrea

Juhos Andrea karrier tanácsadó a Microsoft Educator Community vendégelőadója a sikeres pályaválasztásról és a jövő ígéretes szakmáiról tartott  előadást a Boglári Általános iskola 8. osztályos tanulóinak 2017. május 19-én.

 

Jövőképről, jövő állásairól , karrierről mesélt nyolcadikosainknak Dr Juhos Andrea vendégelőadó. Az óráról szóló beszámoló 2017. május 25-én került fel a moderniskola.hu -ra. F

Forrás:Lifeincoutries

Korábban a moderniskola.hu-n erről  ITT írt:

„Tehát a munka világa mindig is dinamikusan változott, de most mintha egy új jelenséget is megfigyelhetünk. Ez pedig a következő: míg korábban kétkezi munkások ( kékgallérosok- blue-collar workers) voltak a technológiai változások vesztesei, ma már a tudásmunkások munka és karrier lehetőségeit is nagyban limitálják a változások, különösen a mesterséges intelligencia térnyerése. Egy sokkoló adat ennek alátámasztására: 1964-ben az USA legértékesebb cége az AT&T volt, mai értéken 280 milliárd dollárt ért és közel 800.000 embert foglalkoztatott.

Ma az Apple az USA legértékesebb cége, több, mint 700 milliárd dollárt ér és mit gondoltok hány alkalmazottja van? Mindössze 92.000. Elgondolkodtató adat.

Mik azok a trendek, amikre már ma is érdemes odafigyelni? Abban megegyeznek a jövőkutatók, hogy a vezető nélküli autók elterjedése lesz az első olyan katalizátor, ami a személyszállítás, a logisztika, supply chain és az agrárium területén óriási változásokat okoz majd. Olyanokat, melyek komplett munkaköröket szüntethet meg, például a sofőrökét. A logisztika területén a drónok elterjedése szintén nagy változásokat idéz majd elő. A robotika fejlődése nemcsak az ipari termelést hanem az egészségügyet is megreformálja. Az okos telefonok applikációi egy idő után kiváltják a személyi asszisztenseket, és könyvelőkre, brókerekre se lesz nagyon szükség, mert gépek sokkal alaposabban és hibák nélkül lesznek képesek elvégezni a feladataikat.

Melyek azok a szakmák, amiket nem fognak tudni kiváltani gépek? „

Milyen állások voltak 50 éve, de már nincsenek.
Milyen szakmák lesznek a jövőben? Mire lesz szükség…
Milyen képességekre lesz szükség…?
Nagyszerű, interaktív előadást hallhattunk!!!

A beszámolót írta Tóthné Bán Gyöngyi, a Skype in the classroom program master szakértője, az óra szervezője

Ha szeretne Ön is ilyen tanórát, ITT veheti fel a kapcsolatot dr. Juhos Andreával, a Skpye in the classroom program vendégelőadójával.
A vendégelőadók a Skype in the Classroom oldalon  ITT és  ITT érhetők el.
Szeretne többet tudni a Skype in the classroom programról?  ITT és ITT tájékozódhat!
Előző cikkIngyenes alkalmazások segítik a tanítást, tanulást – itt a Vodafone Apptár
Következő cikkRajzfilmes tábor a Pannónia Stúdióban!