Kezdőlap határtalanul

EMMI: előnyösebb lesz a Határtalanul! Program

Határtalanul!- kirándulás, támogatás, látogatás. Folytatódik éés megváltozik a program. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 28-án a Budapesti Pedagógiai OKtatási Központ által szervezett Szakmai Tanévnyitón beszélt a 'Határtalanul! Program változásairól is. Cikkünkben bemutatjuk a programot és a változásokat is.

 A programról:

„A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

A Határtalanul! program keretében 2010 óta megközelítőleg 100 ezer magyarországi diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon, 2016-ban a programra 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből 2015-ben 1,29 milliárd forint kerül kiírásra.

Kérdése van?
Az alábbi linken megtekintheti a program ügyfélszolgálatának elérhetőségeit.”

További részletek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő oldalán, ITT érhetők el.
Maruzsa Zoltán  köznevelésért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 28-án a Budapesti Pedagógiai OKtatási Központ által szervezett Szakmai Tanévnyitón beszélt a ‘Határtalanul! Program változásairól is.
Változások a 2017/18-as tanév elején
A korábbi 37 000 Ft-os pályázható tanulónként felhasználható összeg 60 000 Ft-ra nőtt.
Kibővült az elszámolható költségek köre: az utazási és szállásköltség mellé bekerültek az étkezési költségek, a különféle belépők, illetve más, a Program megvalósításával kapcsolatos költségek.
A pedagógusok munkájának elismerésére is van lehetőség: a pedagógusok napidíja bruttó 15 000 Ft/nap/fő, illetve a pályázatíró pedagógus díja kísérőként való részvétel esetén bruttó 70 000 Ft.
A 2018/2019. tanévre jelentős változások következnek a program kibővítése érdekében, a 7. osztályos diákok után a tervek szerint normatív támogatás formájában biztosítjuk majd a forrást.”
A helyettes államtitkár beszámolója, előadásának teljes prezentációja itt érhető el: Tanevkezdo tajekoztatas_Marizsa20170823EMMI (1) .
Előző cikkSzakmai tanévnyitó – erről beszélt Balog Zoltán és Gloviczki Zoltán
Következő cikkERDÉLYI KÖNYVTURI – a Könyvkultúra híre