Kezdőlap hírmozaik

Arany Emlékév -ingyenes színházi előadás a Kelló Kódex Kulturális Központban

Ingyenes színházi előadás lesz Arany János költészetéről az újonnan nyíló budapesti Kódex Kulturális Központban, amire mindenkit szeretettel és egy meglepetéssel várnak. A Könyvtárellátó új közösségi tereként is most debütáló épületben "Arany 2017 – „S mire nincs szó, nincsen képzet: / Az vagy nekem, oh költészet” címmel szeptemer 15-én, pénteken kerül sor, 19 órakor. Ha a helyszín és a program felkeltette az érdeklődését, akkor tartson velünk, és tudja meg, hogy a kulturális élmény mellett még mi a stílusos ajándék a jelentkezők számára!

Az előadás művészeti vezetője, rendezője: Szabó Zoltán Attila

Előadó, társrendező: Kálloy Molnár Péter. További előadók: Pálfi Kata, Blazsovszky Ákos

Hirdetés

Zene: Kálloy Molnár Péter, Schwalm Zoltán

Meghívott vendég: Miske Emő festőművész, művész

És az előadásra érkezők ajándékba kapják Arany János “Toldi”- ját, amit Jankovics Marcell illusztrált. A kötetről a Könyvkultura.Kello.hu korábban itt írt. 

A Kódex Kulturális Központról:

 

Forrás: KÓDEX KULTURÁLIS KÖZPONT Facebook oldal.

Kevés olyan kulturális tér akad Budapesten, amit eredetileg is olyan találkozási pontnak terveztek, ahol a kultúra és a közönség randevút adhat egymásnak. A KÓDEX KULTURÁLIS KÖZPONT e kevesek egyike.

Az elmúlt évszázadban többször is gazdát, meg funkciót váltott, de mindvégig a budapesti közönség és a kultúra számára kínált találkozóhelyet. A József Krt. és a Csepreghy utca sarkán levő központ filmszínházként született. A háború előtt, sőt már két háborúval ezelőtt BODOGRÁF, aztán BAROSS, később BÁNYÁSZ még később GRAFFITI MOZI néven működött.

Aztán véget ért a hagyományos mozik korszaka, s az új tulajdonos egy olyan kulturális teret alakított ki, amelyben könyvesbolt, színházterem, kávézó és klubhelyiségek kaptak helyet. Az Apáczai Kiadó központja és bemutatóterme az évek során számtalan pedagógusnak kínált szakmai és közösségi élményt.

A létesítmény 2017 elejétől a KELLO gondozásába került. A KÓDEX KULTURÁLIS KÖZPONT néven megnyíló centrum, elképzeléseink szerint, a magyar műveltséget a lehető legtöbb formában bemutató, az ifjúság számára is izgalmas programokat felvonultató helyszíne lesz Budapest kulturális életének. Könyvesbolt, befogadó-színház, rendezvényközpont, kávézó, sokszínű, műhelymunkára is alkalmas terek várják itt az érdeklődőket. Lesz itt irodalmi szalon, kiállítás, könyvbemutató, továbbképzések, könyvaukciók, kisiskolásoknak szóló rajzfilm-színház, rendhagyó színpadi produkció, egyszóval a mai magyar kultúrát széles panorámában bemutató  rendezvény.

Fokozatosan építkező kulturális központunk mindenkit szeretettel vár a Józsefváros szívében!