Kezdőlap hírmozaik

    A hét végéig – 2017. október 15-ig – lehet nevezni az Energy Globe Magyarország díjra!

    A Jövő generációja kategóriában október 15-ig jelentkezhetnek azok az oktatási szervezetek, alapítványok, jogi személyek, amelyek sikeresen valósítottak meg környezet- vagy energiatudatos programot gyerekek vagy egyetemista korú fiatalok bevonásával.

    Az immáron második alkalommal megvalósuló Energy Globe Magyarország díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének hazai fordulója.

    Az E.ON által támogatott díj célja, hogy a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek nyilvánosságot és elismerést biztosítson, és hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez.

    Hol és meddig lehet pályázni?

    A www.energy-globe.hu oldalon október 15-ig nevezhetnek az érdeklődők az online jelentkezési lap kitöltésével. A pályázat beadása körülbelül 30-40 percet vesz igénybe.

    Milyen programmal lehet nevezni?

    A Jövő generációja kategóriában sikeresen megvalósított, a környezet- vagy energiatudatossághoz kapcsolódó programmal jelentkezhetnek jogi személyek. Elsősorban oktatási intézmények és alapítványok jelentkezését várjuk, akik sikeresen vonták be a fiatalokat / a kisgyerekeket a fenntarthatósághoz kapcsolódó kezdeményezésbe vagy oktatási programba, vagy ennek a korosztálynak szóló szemléletformáló eszközt, programot dolgoztak ki.

    A tavalyi kategórianyertes projektek:

    • Mecsekerdő Zrt.: Mókus Suli Erdi Iskola
    • Szent Miklós Görögkatolikus Iskola: Aranynektár méhészeti foglalkozás
    • Fénykör Közösség Nonprofit Kft.: EnergyFactory fenntarthatósági vetélkedő

    Mi a nyeremény?

    A Jövő generáció kategória nyertese Apple MacBook-ot és Iphone-t tartalmazó okoseszköz csomagot nyerhet el a szakmai zsűri és a közönség szavazata alapján, vagy akár a verseny fődíjával, egy elektromos Nissan LEAF autóval is gazdagabb lehet, amennyiben a zsűri a legjobbnak ítéli pályázatát.

    Mikor hirdetnek eredményt?

    A díjakat 2018 tavaszán adják át ünnepélyes keretek között. A döntőbe kerülő pályázókat a Szervezők 2018. január 31-ig értesítik.

    Minden további információ elérhető a www.energy-globe.hu weboldalon, kérdés esetén pedig az info@energy-globe.hu email címen.

    Előző cikkHogyan legyünk digitálisan ellenállóbbak a kihívásokkal szemben?
    Következő cikkAz autóbuszos utazás tízparancsolata – segítség iskolai kirándulások szervezéséhez