Kezdőlap heti kitekintő

    Ilyen volt gyereknek lenni 1956-ban –

    A tanárnő blog szerzője egy tinédzser fejével láttatja és mutatja be az 1956-ot. Kassa Tünde szaktanárként is felfigyelt a jelenségre, utánajárt.

     

    Forrás : a tanarno blogja

    „Egy hiteleses és korszakalkotó Véletlenül akadtam Csics Gyula gyerekkori naplójára, ha jól emlékszem, talán egy ajánló alapján. A tizenkét éves fiú egyszerű szavakkal megírt ötvenhatos naplója adta az ihletet ennek a posztnak a megírásához.

    Szerencsére sok szó esik manapság a forradalom vértanúiról és a harcoló fiatalokról – de vajon hogyan befolyásolták a történtek a kisebbek hétköznapjait? Mit értettek egyáltalán az eseményekből? Volt-e tanítás? És mikor lett kötelező az orosz nyelv az iskolákban? „

     

    Tovább a blogra:

     

    Kassa Tünde, tanárnő

    Kassa Tünde, a Tanárnő,hu bloggerének bemutatkozás

    „11 éve tanítok középiskolában angol nyelvet és kémiát. 11 év alatt megfordultam már alapítványi intézményben és egyházi iskolában is, de a legjobban mégis a felnőttoktatásban érzem magam.

    Tanárnő blogja két éve született és megtalálhatók rajta a reál és a humán tudományok minden válfajának érdekességei, megfűszerezve vicces iskolai hétköznapokkal. Hiszen a tudomány menő.

    Kassa Tünde

    Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma

    tanarno.cafeblog.hu” legyen link

     

    Előző cikkCsillagok az égből – Skype az osztályteremben- videó!
    Következő cikkA kiégés elkerülésére – Öt árulkodó jel, hogy levegőért kapkodsz