Kezdőlap hírmozaik

Két trükk a Google Drive-tól, amitől könnyebb lesz a tanár dolga

A szünet végéhez közeledve jól jöhet a "Vidám tanárok" blog munkatársai által megosztott jó gyakorlat. A Google a barátunk, ez közhely, de mi mindenben segítheti az életünket: hosszú a sor, most kiemelünk két dolgot. Egy olyan alkalmazást mutatnak be a gyakorló pedagógus szerzők, amiben diktálni tudunk a programnak, és az írott szöveggé alakítja a hangot. A másik funkció az alkotó, szövegíró és böngészó munkát egyesíti "Felfedező" néven. Érdemes kipróbálni!

A Google Drive említésére mindenkinek az a felület jut eszébe, ahol dokumentumainkat közösen szerkeszthetjük, de legalábbis betekintést adhatunk azokba másoknak is. Két olyan lehetőségét viszont csak kevesen ismerik, amelyek munkánkat könnyebbé és gyorsabbá teszik.

Hirdetés

Az egyik a hangvezérelt gépelés, igen, tényleg csak diktálni kell, és írja (Chrome alatt működik, a  szerk. ), a másik funkció a Felfedezés:), hogy ez mit jelent, azt fedezzük fel együtt a Vidám Tanár blog remek és szorgalmas tudásmegosztó alkotóival. A cikk a “varázseszközökkel” ITT olvasható, képernyőképekkel.

Forrás: 

Két trükk a Google Drive-on

Forrás
http://www.news18.com/news/tech/google-forgets-to-update-its-official-logo-in-teachers-day-doodle-1075866.html

A Vidám Tanárok blogról:

“Blogunk elsődleges célja a 2015-2017. között megvalósult Senki nem marad c. Erasmus+ KA1 projekt során szerzett tapasztalatok, eredmények megosztása volt.

A projektet a Budapest XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium tanárai valósították meg. Közben számos olyan módszertani ötletet sajátítottak el, melyek a teljes pedagógustársadalom számára hasznosak lehetnek, ezért indokoltnak tűnt egy általánosan elérhető oldalon való megosztásuk.

Már a projekt alatt számos olyan kolléga kapcsolódott be a munkánkba, akik ugyan közvetlenül nem vettek részt a képzésekben, ötleteikkel, tapasztalatukkal mégis gazdagították gyűjteményünket.”

A főképen az illusztráció gif forrása: 

http://www.news18.com/news/tech/google-forgets-to-update-its-official-logo-in-teachers-day-doodle-1075866.html