Kezdőlap hírmozaik

Diákok által modellezett Hősök tere vagy Tihanyi Apátság a Minecraftban? Most minden lehetséges! – Minecraftország

Magyarország kulturális színtereit, érdekességeit és látnivalóit építhetik meg az érdeklődő diákok a Minecraft nyílt játékterű videójátékban és annak oktatási verziójában. A Microsoft Magyarország és a Budapest School közös kezdeményezésének egyéni kategóriájában tanulók, a csoportosban pedig iskolai szakkörök, tanulókörök, osztályok csatlakozhatnak.

Fotó: news.microsoft.com

Elkötelezettek és következetesek vagyunk abban, hogy a magyar gyerekek és pedagógusok mind szélesebb köréhez vigyük közel a fejlődésükhöz leginkább hozzájáruló technológiai megoldásokat” – mondta a Microsoft Magyarország oktatási üzletágának vezetője. Merényi Ádám szerint a kódolás elsajátítása egyrészt megfogható tudást ad, másrészt olyan készségeket fejleszt, amelyeket a gyerekek az élet számos területén kamatoztathatnak.

Nyíregyházán nyílt meg Minecraftország első virtuális építkezése: helyi tanulók saját iskoláikat építették fel Minecraftban a Microsoft IV. Innovatív Pedagógus konferenciájának szakmai napján. Fotó: Pusztai Krisztián, https://flic.kr/p/21Mvdff

A Minecraftország program fővédnöke Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért (DJP) felelős miniszterelnöki biztos.

“A Minecraft világa egy olyan nyílt világ, ahol szabadon, kockázatok és korlátok nélkül alkothatnak a gyermekek, kitágítva kreativitásuk határait.” – fogalmazott Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért (DJP) felelős miniszterelnöki biztos. Fotó: Pusztai Krisztián, https://flic.kr/p/21Mvdff
Hirdetés

A tanév végéig tartó mozgalomhoz egyéni kategóriában tanulók, csoportos kategóriában pedig iskolai szakkörök, tanulókörök, osztályok csatlakozhatnak az alábbi linken.

Korábbi cikkeink a témában:

Ingyenes a gyerekek kedvence: a Minecraft játék – hogyan használhatja egy pedagógus?

Minecraft Oktatási Kiadás – mire jó ez a játék?

Hogyan regisztrálhat az ingyenes Minecraft Education oldalon és mire jó ez ?