Kezdőlap hírmozaik

Válogasson kedvére díjazott módszertani ötletek között! – Digitális Pedagógus Díjakat adott át a Tempus Közalapítvány – A módszertár elérhető

Időutazás Süsüvel, „szerethető” múzeumok, interaktív tananyag-feldolgozás természetismeret órákon. Néhány téma, amely a tanárok kreativitását dicséri, népszerűsíti az iskolai IKT eszközhasználatot, és amelyek kitalálói olyan pedagógusok, akiknek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerte el a Tempus Közalapítvány.

 

Hirdetés

 

Az 5 éve elindított Digitális Módszertár arra hivatott, hogy az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket kreatív és innovatív módon alkalmazó tanárok ötlettára legyen. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak el másoktól. A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használata által.

A Tempus Közalapítvány minden évben új pályázati felhívással és a legjobb ötletek beküldőinek elismerésével ösztönözi az új módszerek bemutatását, előmozdítva ezzel a pedagógusok közötti tudásmegosztást és a tanárok felzárkóztatását az IKT eszközök iskolai használata területén. A digitális pedagógiai módszerek alkalmazásának egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy az idei felhívásra rekordszámú, 72 ötlet érkezett. Így jelenleg már több mint 300 szakmailag lektorált jó gyakorlat található a Digitális Módszertárban.

A legújabb ötletek feltöltői közül került ki az a 9 gyakorló tanár, akinek munkáját 2017-ben Digitális Pedagógus Díjjal ismerték el. A díjak átadásra a 2017. november 18-án az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Tempus Közalapítvány által közösen megrendezett Digitális Pedagógus Konferencián került sor.

2017-ben Digitális Pedagógus Díjat kaptak:

Csikó Szilvia: Szerethető múzeumok és interaktív kiállítások

Gergelyi Katalin: Nyomozz és írj! és Érettségi videók

Henzel György: Felkészülni! Vigyázz! MARS! (A Virtuális világból a kódolás és programozás segítségével a Kiterjesztett valóságon át a valós világba)

Guba András: Vízben az erő!- Vízgazdálkodás, árvízvédelem, vízenergia-hasznosítás

Tusorné Fekete Éva: Inter-Aktívan! Tanulás másként – interaktív tananyag-feldolgozás és készítés természetismeret órákon

Vit Olivér, Biczó Márk, Solymosiné Bakcsi Vera: E.N.G.L.I.S.H.: English for Net, Grammar, Language, Informatics, Software and Hardware

Éder Márta: Időutazás Süsüvel és barátaival és a FarsanGO(O)lás

A díjazott és a további, oklevéllel elismert pedagógusok módszertani ötletei megtalálhatók a Tempus Közalapítvány Tudástárában, ahol az uniós Erasmus+ program támogatásával megvalósított tanári tanulmányutak és külföldi képzések során elsajátított több száz módszertani ötlet között is böngészhetnek az érdeklődők.

További információ: digitalismodszertar.tka.hu