Kezdőlap hírmozaik

Erasmus+ nemzetközi partnertalákozó a Rákosmenti Csicsergő Óvodában

2017. október 25. és 27. között került sor a Rákosmenti Csicsergő Óvodában a House Of My Europe Erasmus+ projekt nemzetközi partnertalálkozójára. A háromnapos rendezvény megszervezése nagyon sok munkával, de még annál is nagyobb örömmel járt. Szépné Vinczencz Katalin óvodapedagógus, projektkoordinátor beszámolója.

A gyerekek, a szülők és óvodánk testülete is nagy izgalommal készült vendégeink fogadására.  Minden csoport kis műsorral és ajándékkal kedveskedett partnereinknek.

Megérkeztünk az óvodába. Fotó: Csicsergő Óvoda

A Sárgarigó csoport francia, angol, olasz, spanyol és török  vendégeinket saját nyelvén és zászlójával köszöntötte. A Fecske csoport szüreti népdalcsokrot adott elő, a Harkály csoport kékfestő szoknyába öltözött kislányai magyar néptánccal várták a vendégeket.

A gyerekek műsora, Fotó: Csicsergő Óvoda
Hirdetés

Az én csoportom, a Cinege csoport, az előző tanévben a partnereinkkel közösen írt Ciboulette és Bátorság Kapitány című mesét dramatizálta.

Ciboulette, a projekt kabalafigurája, Fotó: Csicsergő Óvoda

A szülői közösség is olyan ajándékokkal készült, melyekre rátekintve a későbbikben is Budapest emléke idéződik fel vendégeinkben. A dolgozói közösség finom magyaros ételeket főzött – sütött, ezzel bemutatva hazánk gasztronómiáját.

A gyerekek is készítettek ajándékot, Fotó: Csicsergő Óvoda

A közös projektmunka mellett sok mindent szerettünk volna megmutatni Budapestről  francia, angol, olasz, spanyol és török partnereinknek.

Projektmunka, Fotó: Csicsergő Óvoda

Fontosnak tartottuk, hogy bepillanthassanak nevelésünkbe – oktatásunkba, így óvodánk megismertetése mellett a Gólyafészek Bölcsődébe és a Gregor József Általános Iskolába is ellátogatunk. Projektünk gyerek nagykövete, a 13 éves török Baran Alp résztvett a  Gregor József és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában néhány tanórán, hogy megtapasztalhassa a magyar iskolások életét és bemutathassa saját országát a magyar gyerekeknek.

Iskolalátogatás, Fotó: Csicsergő Óvoda

Kultúrális programokon keresztül is szerettük volna növelni országunk hírnevét, így ellátogattunk kerületünk egyik legszebb épületébe az Erdős René házba, a Parlamentbe, dunai hajókázás közben folklór műsoron vettünk részt, a Szentendrei Skanzenben megismertettük partnereinket a népi hagyományokkal. Sokrétű programokkal szerettük volna felejthetetlenné tenni a Budapesten töltött néhány napot.

Ebéd az óvodában, Fotó: Csicsergő Óvoda

Külön köszönet illeti Rákosmente Önkormányzatának alpolgármestereit, Fohsz Tivadart és Horváth Tamást, akik a hivataluk nevében finom magyaros ebéddel és kerületünk bemutatásával örvendeztették meg vendégeinket. Külön köszönet továbbá Dunai Mónikának, Rákosmente országgyűlési képviselőjének, aki a parlamenti látogatást tette feledhetetlenné partnereink számára.

Látogatás a Parlamentbe, Fotó: Csicsergő Óvoda

Összességében büszkén mondhatjuk, hogy Erasmus partnertalálkozónk sikeresen és eredményesen lezajlott és nemcsak külföldi kollégáinknak, hanem nekünk is hatalmas élmény volt ez a néhány nap. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített az esemény megszervezésében, lebonyolításában. Reméljük, a jövőben is viszont látjuk még külföldi partereinket hazánkban.

Szépné Vinczencz Katalin

óvodapedagógus, projektkoordinátor