Kezdőlap hírmozaik

    Erasmus+ nemzetközi partnertalákozó a Rákosmenti Csicsergő Óvodában

    2017. október 25. és 27. között került sor a Rákosmenti Csicsergő Óvodában a House Of My Europe Erasmus+ projekt nemzetközi partnertalálkozójára. A háromnapos rendezvény megszervezése nagyon sok munkával, de még annál is nagyobb örömmel járt. Szépné Vinczencz Katalin óvodapedagógus, projektkoordinátor beszámolója.

    A gyerekek, a szülők és óvodánk testülete is nagy izgalommal készült vendégeink fogadására.  Minden csoport kis műsorral és ajándékkal kedveskedett partnereinknek.

    Megérkeztünk az óvodába. Fotó: Csicsergő Óvoda

    A Sárgarigó csoport francia, angol, olasz, spanyol és török  vendégeinket saját nyelvén és zászlójával köszöntötte. A Fecske csoport szüreti népdalcsokrot adott elő, a Harkály csoport kékfestő szoknyába öltözött kislányai magyar néptánccal várták a vendégeket.

    A gyerekek műsora, Fotó: Csicsergő Óvoda

    Az én csoportom, a Cinege csoport, az előző tanévben a partnereinkkel közösen írt Ciboulette és Bátorság Kapitány című mesét dramatizálta.

    Ciboulette, a projekt kabalafigurája, Fotó: Csicsergő Óvoda

    A szülői közösség is olyan ajándékokkal készült, melyekre rátekintve a későbbikben is Budapest emléke idéződik fel vendégeinkben. A dolgozói közösség finom magyaros ételeket főzött – sütött, ezzel bemutatva hazánk gasztronómiáját.

    A gyerekek is készítettek ajándékot, Fotó: Csicsergő Óvoda

    A közös projektmunka mellett sok mindent szerettünk volna megmutatni Budapestről  francia, angol, olasz, spanyol és török partnereinknek.

    Projektmunka, Fotó: Csicsergő Óvoda

    Fontosnak tartottuk, hogy bepillanthassanak nevelésünkbe – oktatásunkba, így óvodánk megismertetése mellett a Gólyafészek Bölcsődébe és a Gregor József Általános Iskolába is ellátogatunk. Projektünk gyerek nagykövete, a 13 éves török Baran Alp résztvett a  Gregor József és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában néhány tanórán, hogy megtapasztalhassa a magyar iskolások életét és bemutathassa saját országát a magyar gyerekeknek.

    Iskolalátogatás, Fotó: Csicsergő Óvoda

    Kultúrális programokon keresztül is szerettük volna növelni országunk hírnevét, így ellátogattunk kerületünk egyik legszebb épületébe az Erdős René házba, a Parlamentbe, dunai hajókázás közben folklór műsoron vettünk részt, a Szentendrei Skanzenben megismertettük partnereinket a népi hagyományokkal. Sokrétű programokkal szerettük volna felejthetetlenné tenni a Budapesten töltött néhány napot.

    Ebéd az óvodában, Fotó: Csicsergő Óvoda

    Külön köszönet illeti Rákosmente Önkormányzatának alpolgármestereit, Fohsz Tivadart és Horváth Tamást, akik a hivataluk nevében finom magyaros ebéddel és kerületünk bemutatásával örvendeztették meg vendégeinket. Külön köszönet továbbá Dunai Mónikának, Rákosmente országgyűlési képviselőjének, aki a parlamenti látogatást tette feledhetetlenné partnereink számára.

    Látogatás a Parlamentbe, Fotó: Csicsergő Óvoda

    Összességében büszkén mondhatjuk, hogy Erasmus partnertalálkozónk sikeresen és eredményesen lezajlott és nemcsak külföldi kollégáinknak, hanem nekünk is hatalmas élmény volt ez a néhány nap. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített az esemény megszervezésében, lebonyolításában. Reméljük, a jövőben is viszont látjuk még külföldi partereinket hazánkban.

    Szépné Vinczencz Katalin

    óvodapedagógus, projektkoordinátor

    Előző cikkNovember 12. a Szociális Munka Napja
    Következő cikkKözvetítés videón a modern iskolákban – Facebook live- tegye még izgalmasabbá óráját!