Kezdőlap hírmozaik

Ingyen letölthető színes plakát a gyermekjogok szemléltetésére

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyermekekkel együtt dolgozva készített egy olyan plakátot és leírást a gyermekjogokról, ami egyedülálló módon, hétköznapi példákon keresztül mutatja be a 10-18 éveseknek, milyen jogaik vannak.

A gyermekjogok nem idealisztikus vagy elvont jogszabályok, hanem alapvető gyermeki szükségletek. Ezért fontos, hogy a gyerekek tudják, következménye van annak, ha jogaik megsérülnek. 

Hirdetés

A gyermekjogok megismerésében, és hatékonyabb érvényesítésében segíti őket a 2016. évi gyermekjogi jelentés fiataloknak szóló változata. A gyerekbarát kiadványok a szülőknek, tanároknak is segítséget jelentenek abban, hogy a másikat tisztelő, és magát megvédeni tudó gyerekeket neveljenek.

​„A gyermekjogok arra emlékeztetnek minket, hogy nem hatalmunk van a gyerekek felett, hanem felelősségünk. Nem elég védeni őket és gondoskodni róluk, segítenünk kell őket abban is, hogy részt vehessenek az őket érintő döntésekben.” – Németh Barbara, a Hintalovon Alapítvány gyermekrészvételi programjának vezetője.

A plakát a következő két hétben Budapest terülrtén (pl. a 4-6 villamos vonalán) lelhető fel.

Az idei gyermekjogok világnapját egy olyan plakáttal (is) ünnepeljük, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a…

Közzétette: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány – 2017. november 19.

gyermekjogi plakát letölthető az alábbi linkre kattintva: 

https://drive.google.com/file/d/1ZSVPFakypkOWtgrpNZLgy1yu-NKfSW0X/view?usp=sharing 

A „Milyen volt gyereknek lenni 2016-ban” jelentés letölthető az alábbi linkre kattintva:

https://drive.google.com/file/d/1a_eSqQvHnGrPIMQjZIkPtkxPmCJgtOpn/view?usp=sharing  

A jelentés – egyébként eléggé szomorú – eredményeit, egy 1 perces videóban is összefoglalták. Nézze meg, hogy tudja, mely területeken van leginkább szükség a gyermekek segítségére!