Kezdőlap hírmozaik

    Ingyen letölthető színes plakát a gyermekjogok szemléltetésére

    A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyermekekkel együtt dolgozva készített egy olyan plakátot és leírást a gyermekjogokról, ami egyedülálló módon, hétköznapi példákon keresztül mutatja be a 10-18 éveseknek, milyen jogaik vannak.

    A gyermekjogok nem idealisztikus vagy elvont jogszabályok, hanem alapvető gyermeki szükségletek. Ezért fontos, hogy a gyerekek tudják, következménye van annak, ha jogaik megsérülnek. 

    A gyermekjogok megismerésében, és hatékonyabb érvényesítésében segíti őket a 2016. évi gyermekjogi jelentés fiataloknak szóló változata. A gyerekbarát kiadványok a szülőknek, tanároknak is segítséget jelentenek abban, hogy a másikat tisztelő, és magát megvédeni tudó gyerekeket neveljenek.

    ​„A gyermekjogok arra emlékeztetnek minket, hogy nem hatalmunk van a gyerekek felett, hanem felelősségünk. Nem elég védeni őket és gondoskodni róluk, segítenünk kell őket abban is, hogy részt vehessenek az őket érintő döntésekben.” – Németh Barbara, a Hintalovon Alapítvány gyermekrészvételi programjának vezetője.

    A plakát a következő két hétben Budapest terülrtén (pl. a 4-6 villamos vonalán) lelhető fel.

    Az idei gyermekjogok világnapját egy olyan plakáttal (is) ünnepeljük, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a…

    Közzétette: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány – 2017. november 19.

    gyermekjogi plakát letölthető az alábbi linkre kattintva: 

    https://drive.google.com/file/d/1ZSVPFakypkOWtgrpNZLgy1yu-NKfSW0X/view?usp=sharing 

    A „Milyen volt gyereknek lenni 2016-ban” jelentés letölthető az alábbi linkre kattintva:

    https://drive.google.com/file/d/1a_eSqQvHnGrPIMQjZIkPtkxPmCJgtOpn/view?usp=sharing  

    A jelentés – egyébként eléggé szomorú – eredményeit, egy 1 perces videóban is összefoglalták. Nézze meg, hogy tudja, mely területeken van leginkább szükség a gyermekek segítségére!

     

    Előző cikk5 oldal, amiből megismerheti a gyermekjogokat – és egy konferencia, ami erről szólt!
    Következő cikk10+ hely – 10 + videó – ahol a gyerekek kaptak főszerepet a Gyerekjogok Napján – az UNICEF összefogása alkalmából