Kezdőlap jó példák

Játékos Nobel-napi kvíz 14-18 éveseknek

November 27-én a Nobel-díj alapítására emlékezünk. Ennek alkalmából 14-18 éves korosztály számára állítottunk össze játékos kvízt, meglepő és érdekes tényekkel. Aki ismeri a Kahoot! nevű alkalmazást, az már kezdheti is a mókát, aki nem, annak 5 perc alatt megmutatjuk, hogyan tudja megkezdeni a játékot a gyerekekkel! Természetesen ez egész héten, sőt egész évben játszható, gyakorlatilag bármely műveltségterülethez hozzákapcsolható, jó beszédtéma. Pl. Kiből lesz a következő Nobel-díjas, hogyan változtatták meg a Nobel - díjasok a világunkat, milyen volt egy Nobel-díjas középiskolás korában (a híres Fasori Gimnázium mindennapjai..) és hasonlók..

Mi is az a ‘Kahoot!’?

Egy egyszerű kvízjátékokra és igaz/hamis játékokra (is) tökéletes okostelefonos ingyenes alkalmazás, aminek használata nem igényel regisztrációt! Egyszerű, könnyen érthető.  Lehet játszani csapatokban és egyénenként is, a móka megkezdéséhez csak az applikáció egyszerű és gyors letöltésére van szükségünk. Amennyiben korlátozott a rendelkezésre álló IKT eszközök száma játsszunk csapatokban, vagy hagyjuk, hogy a gyerekek saját telefonjaikat is használják a játék során!

Ha tanárként regisztrálunk a Kahoot! honlapjára szabadon böngészhetünk a már kész kvízek között és létrehozhatjuk sajátunkat is (Tehát a regisztráció ingyenes és nagyon gyors, itt tehető meg.)

A gyerekek letölthetik az applikációt a Play Áruházból, android-os telefonjukra, innen.

Amennyiben a Kahoot! alkalmazásában van szükségünk további segítségre rengeteg online segédanyagot találunk, példaként itt van Bánné Mészáros Anikó  anyaga a Református Pedagógiai Intézet honlapjáról:

Modern Iskola – Nobel-díj kvíz

Minden év november 27-én arra emlékezünk, hogy a svéd kémikus, feltaláló Alfred Nobel 1895-ös végrendeletében úgy rendelkezett, hogy vagyonának kamataiból évről évre részesedjenek a fizika, kémia, fiziológia és orvostudomány, és az irodalom legjobbjai, valamint az a személy, aki a békéért tett erőfeszítéseivel érdemli ki a díjat.

E nap környéke tökéletes alkalom arra, hogy diákjainkkal játékos formában megemlékezzünk a Nobel-díj történetéről. Ettől a gondolattól vezérelve a Modern Iskola 10 kérdéses, 14-18 éves korosztály számára javasolt kvízt készített, melynek játékideje kb. 10-15 perc. A játék szabadon játszható bárki számára!

A Modern Iskola – Nobel-dík kvíz itt érhető el.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

http://moderniskola.hu/2016/08/okostelefont-gyereknek-ervek-pro-es-kontra/

http://moderniskola.hu/2017/10/kutyuk-tanoran-figyelemeltereles-vagy-az-oktatas-forradalmasitasa/

http://moderniskola.hu/2017/06/memek-gif-ek-mokas-mediamuveltseg-avagy-mire-hasznalhatjuk-digitalis-eszkozoket-az-iskolaban/

 

Előző cikkMi a közös a sport és a tehetséggondozás között? – Tehetségutak Közép-Európában – Az Új Nemzedék Központ konferenciájának tapasztalatai
Következő cikkIKT-ajándék érkezett december 6-án a Tamási Áron Gimnáziumba, Székelyudvarhelyre – de mi történt azóta?