Kezdőlap hírmozaik

Meghosszabbították a nevezési határidőt! – Biztonságos Internet Nap 2018 – Rövidfilmmel és szépirodalmi művel is nevezhetnek általános és középiskolások

Egy héttel meghosszabbították a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma által, a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából hirdetett pályázatot. A pályaműveket 2018. január 26. éjfélig várják. A pályázók hazai általános iskolások és középiskolások lehetnek, akiket digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére biztatnak a szervezők. Részletek cikkünkben!

A digitális történetmesélés egy innovatív, tevékenységközpontú tanulásszervezési eljárás, amely abban segíti a gyerekeket, fiatalokat, hogy a virtuális és a valós világ összekapcsolása révén jobban ki tudják fejezni önmagukat. Olyan kreatív rövidfilmeket várnak a pályázóktól, melyekben képi eszközökkel fogalmaznak meg egy konkrét problémát, jelenséget, amely foglalkoztatja őket, amelyre választ keresnek. A program célja, hogy népszerűsítse a digitális történetmesélést, mint módszert, és motiválja a gyerekeket ennek használatára.

Hirdetés

A szépirodalmi pályázatban nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást elbírálnak, melyben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket.

Verseny leírása

Téma: Digitális jövőnk gyerekszemmel: A jobb internet veled kezdődik

Kik jelentkezhetnek?

  1. Általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói (1-8. évfolyam)
  2. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

 

Pályázati kategóriák és a pályamunkák feltételei:

  1. Digitális történetmesélés

 

Egyéni vagy csapatmunka

Ebben a kategóriában, mely egy alternatív elbeszélési, mesemondási forma, a gyerekek kisfilmet készítenek. A film feldolgozhat valós vagy kitalált történetet, akár az általuk elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaikkal, saját hangjukkal és fényképeikkel filmmé alakítva. A történet végén jelenjen meg a pályázó diák(ok) neve, életkora és az iskola neve.

Terjedelem: 1-5 perc

  1. Szépirodalmi írásművek

Egyéni munka

Terjedelem: max. 3 digitális oldal, max. 12-es betűmérettel

Műfaji megkötés nincs (vers, esszé, mese, novella stb.)

 

Beküldési mód és határidő:

A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várják, 2018. január 26. éjfélig. 

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, valamint meghívják őket a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényére, Budapestre, 2018. február 6-án. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogják!

A pályamunkákat három korcsoportban díjazzák: általános iskolások alsó tagozat, általános iskolások felső tagozat és középiskolások

I.díj: 50 000 Ft

II.díj: 40 000 Ft

III.díj: 30 000 Ft

IV-VI.díj: 10 000 Ft

 

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetik nyomon.

Eredményhirdetés: 2018. február 6. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2018. február 6.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához

A jelentkezési lapon (itt letölthető) kívül minden pályázónak ki kell töltenie egy hozzájárulási nyomtatványt (itt letölthető) az alkotások végén pedig szerepeljen a készítők neve!

Jelentkezési lap

Hozzájárulási nyilatkozat

 

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat