Kezdőlap jó példák

  FELHÍVÁS – „a zene másképp” – rendhagyó énekóra

A Kódex Kulturális Központ egy különleges programsorozatot szervez, "a zene másképp" néven. Egy rendhagyó közös énekóra keretén belül nyereményekért játszhatnak a gyerekek.  A budapesti helyszínre már lehet jelentkezni, 2018. január 22-ig. Részletek az alábbi levélben.

 

Hirdetés

Iskolaigazgatóknak és  ének-zene tanár kollégáknak szól elsősorban az alábbi felhívás: 

Szeretettel meghívjuk iskolájuk felső tagozatos növendékeit arra a játékos show- műsorra, amit 2018. január 29-én hétfőn 15 órakor  „a zene másképp” elnevezésű programsorozat részeként szervezünk. A rendezvényen  – egy közös énekóra keretén belül értékes nyereményekért játszhatnak a gyerekek. Az előadáson híres, klasszikus zenei részletek hangzanak fel élőben egy zongora és egy hegedű segítségével. Az élményt egy látványos akusztikus kísérőfilm és fények teszik még élményszerűbbé. A gyermekeket így hozzuk közelebb a klasszikus zene szépségeihez úgy, hogy a saját nyelvükön szólítjuk meg őket.

Forrás: pexels.com

A programra jelentkezőknek megküldjük a műsorban elhangzó művek listáját, a zeneszerzők és a mű pontos megnevezésével. Ezeket akár énekórán, vagy otthon is hallgathatják a gyerekek.

Ugyancsak megküldjük majd ezt a listát a gyerekek részére kioszthatóan is, kártyaszerűen (egy A4-es oldalon két kártya van, igény szerinti példányszámban kinyomtatható), amelyet a helyszínen, a nyereményjátékon való részvételre használhatnak fel a gyerekek. A műsor folyamán  kell beszámozniuk a zeneműveket az elhangzásuk sorrendjében. Ebben, a kísérőfilmen megjelenő sorszámok fogják segíteni őket. Az első öt legtöbb helyes sorrendet eltaláló gyerek díjazásban részesül.

Forrás: pexels.com

A műsor 60 perc időtartamú és a Kódex Kulturális Központ (1081 Budapest, József Krt. 63.) felújított színháztermében mutatjuk be.

A 2018. január 29-i előadásra a jelentkezés (regisztráció) sorrendjében,az első öt osztályt tudjuk fogadni.

Azoknak a regisztráló iskoláknak, akiknek erre az előadásra nem tudtunk helyet biztosítani, értesítést küldünk a következő időpontról.

Jelentkezési határidő: 2018. január 22. az alábbi elérhetőségeken, hogy a részleteket megbeszélhessük:

Török Zsófia: torok.zsofia@kello.hu; 06-30-259-7840

Várjuk jelentkezésüket!

Kódex Kulturális Központ