Kezdőlap hírmozaik

    Lezajlott az Estöri Kreatív Történelmi Verseny középdöntője

    2018.02. 20-21. között zajlott az Estöri Kreatív Történelmi Verseny. Az évek óta megrendezésre kerülő verseny azért különleges, mert a gyerekeknek önálló kutatást kell készíteniük, és nemcsak a kreativitásukat, hanem a digitális tudásukat is hasznosíthatják, a feladatok pedig illeszkednek a mindennapjaikba. A verseny középdöntőjének a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja adott helyet, témája az Esterházy család és a Barokk ünnepek a 18. században volt.

    Két napon át, február 20-án és 21-én rendezték meg a második ESTÖRI-Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjét Budapesten. Harminc háromfős középiskolai, kilencedikes és tizedik osztályos csapat mérhette össze tudását a második fordulóban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának dísztermében. 

    A résztvevőket Dr. Monok István a Magyar Tudományos Akadémi Könyvtár és Információs Központjának főigazgatója,  Dr. Solti Péter, Klebelsberg Központ elnöke valamint Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese köszöntötte. A középdöntőben tizennégy vidékikét határon túli, valamint hat budapesti középiskola összesen kilencven diákja vetélkedett, közülük  tizennégy csapat jutott tovább az április 18-iki kismartoni döntőbe.

    A verseny témája ebben a tanévben a Barokk ünnepek a 18. században – Vendégségben az Esterházyaknál.

    A középdöntőbe bekerült csapatoknak megadott határidőre szakmai prezentációval és kreatív videóval kellett készülniük. videómunkák az ESTÖRI Youtube csatornájánitt megtekinthetők a #ESTÖRI valamint a csapatok nevét tartalmazó #-gel. Fotókat a középdöntőről ezen a linken érhetnek el.

    Forrás: www.estori.hu 

    Előző cikkVezetőképző Kárpát-medencei középiskolásoknak – Rákóczi Szövetség
    Következő cikkElhunyt Kallós Zoltán, a magyar néprajzkutatás kiemelkedő alakja